26.5.2016
Eben ohjeen ja vaihekuvia löydät täältä.
Oma pitsimattoni on n. 30 x 40 cm, taikinan menekki riippuu myös maton koosta.
N. 35 keksiä + n. 10 kpl pyöreitä marmorikeksejä
Annos Luukeksitaikinaa
1 tl kaakaojauhetta
Valmista taikina ohjeen mukaan.
Ota taikinasta 2-3 rkl ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Laita taikina jääkaappiin odottamaan siksi aikaa, kun levität kaakaotaikinan pitsimatolle.
Omalla matollani homma sujui sutjakkaasti, kun levittelin taikinan metallisella lusikalla ja pyyhin sitten ylimääräiset pois silikonisella nuolijalla.
Kaulitse kovettunut taikina silikonisella alustalla pitsimaton kokoiseksi levyksi. Nosta pitsimatto taikinan päälle, taikinapuolet vastakkain. Kaulitse pitsimaton päältä, jotta taikinat tarttuvat hyvin toisiinsa.
Laita alusta-taikina-pitsimatto -yhdistelmä pakkaseen 1-2 tunniksi.
Voit varovasti koettaa, irtoaako matto nätisti. Älä painele käsilläsi jäätynyttä pitsimattoa, vaan poista pitsimatto reippain ottein taikinan päältä, pikkuhiljaa yhdestä reunasta aloittaen. Pitsi ei irtoa, jos se pääsee sulamaan.
Ota kuviomuotilla keksejä tai leikkaa keksit haluamasi malliseksi. Taikinan kannattaa antaa hetki pehmetä ennen leikkaamista halkeamien välttämiseksi.
Paista 175°C n. 10 minuuttia. Jos pyörittelet marmorikeksit palloksi, paista niitä pidempään, n. 15 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kauniita ovat ! 🙂