Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Piperrys

Jäätelöä joka makuun

3.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_0012_600x600.jpg

 

Massa 1 makean ystäville
N. 2 litraa jäätelömassaa

3 prk (á 2,5 dl) Flora Vanillaa
250 g turkkilaista jugurttia
1 prk kondensoitua maitoa
0,75 dl glukoosisiirappia

Yhdistä kaikki aineet ja sekoita sähkövatkaimella vaahdoksi. Massa jää aika löysäksi.
Jaa massa 0,5 l astioihin.  Pakasta vähintään 8 tuntia.


Massa 2 täyteläisyydestä nauttiville

N. 2 litraa jäätelömassaa

2 prk (á 2,5 dl) Flora Vispiä
500 g turkkilaista jugurttia
1 prk kondensoitua maitoa
0,75 dl glukoosisiirappia
1/2 tl suolaa

Sekoita Flora Vispi sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää muut aineet. Sekoita vatkaimella pienen eläimen raivolla kaikki sekaisin.
Jaa massa 0,5 l astioihin.  Pakasta vähintään 8 tuntia.

Alla olevat ohjeet on mitoitettu n. 0,5 l perusmassaa.

Appelsiinijäätelö/Soda Stream -makujätski
0,5 l merkkiin korkissa Soda Streamin appelsiinitiivistettä (tai jotain muuta makutiivistettä)

Sekoita tiiviste jäätelömassaan.


Omena-kanelijäätelö

100 g sileää omenahilloa
0,5 tl kanelia

Sekoita hillo ja kaneli jäätelömassaan.


Fazerina-keksijäätelö

5 kpl Fazerina-keksejä

Murskaa keksit ja sekoita massaan.

Suklaakonvehtijäätelö
100 g suklaakonvehteja (minulla ananastäytteisiä)

Pilko konvehdit ja sekoita massaan.


Kanelipulla
1 tl kardemummaa
1/2 tl kanelia

Sekoita mausteet jäätelömassaan.

Pipari
1-2 tl piparkakkumaustetta

Sekoita mauste jäätelömassaan.

Ainesosat

Omena

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMunaton

Kategoriat

KesäLapsetMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20171219_15_42_23_Rich_400x400.jpgPiperrysJoulumenestys
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170122_10_43_51_Rich_400x400.jpgPiperrys70 % sokerikakkupohja
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170305_19_42_03_Rich_400x400.jpgPiperrysPunajuuriburgeri
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170209_10_26_52_Rich_400x400.jpgPiperrysLaskiaistötteröt
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170205_10_33_21_Rich_400x400.jpgPiperrysKahden suklaan ja herukan kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/5315_WP_20170125_13_46_15_Rich_400x400.jpgPiperrysSoija-broileripyörykät

Kommentit (8)

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
8.7.2015 10:33

Äkkiä tulee mieleen, että Flora vispi on koostumukseltaan erilainen kuin kuohukerma, joten ero koostumuksessa voi johtua siitä. Nyt kun olen lueskellut muidenkin jätskikokemuksia, niin kerman vispaus on ollut myös ilmeisen kriittinen vaihe. Eli kermaa ei pidä vaahdottaa liikaa, ettei se ”leikkaa”. En tiedä onko näistä pohdiskeluista apua jätskisi kanssa 🙂

helena-72
7.7.2015 23:07

Heippa Piperrys!
Esimerkistäsi rohkaistuen tein tänään jäätelömassan kondensoidusta+glukoosisiirapista+floravispi(26%) ja maku lakritsajuurijauheesta ja lakupalasista, jauheen vatkasin massan sekaan (2tl). Otin pikku makunäytteen nyt illalla ja totesin, että herkullista on!! Tosin rakenne oli jotenkin tiiviimpää ja ”tahmeampaa” kuin alkuperäisen ohjeen mukaan tehty jäätelö. Mistähän voisi johtua?
Kokeilut jatkukoon!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
4.7.2015 07:52

Kiitos piperrys näistä ohjeista! Minä hurahdin tänä kesänä ekaa kertaa näihin itsetehtyihin jäätelöihin,kiitos nuuniaanan nurkkauksen. Ja jee,nyt kun pääsee mökiltä kotiin täytyy kokeilla näitä!

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
3.7.2015 19:49

Kiitokset kaikille kauniista sanoista, mulla on paha tapa innostuessani vähän ”hurahtaa”…

Kyllä munkin mielestä vaahdotus ensin, muut aineet sitten -systeemi taitaa olla tämän jätskin kanssa paras lähestymiskeino.
Ja siitä kiva, että ohjeet ja aineiden suhteet vaihtelee, mutta aina onnistuu!

Nyt on pakastin täynnä jätskiä ja kohta pitäisi saada mansikatkin mahtumaan, eli maanisen tiedenaisen jätskitehdas vetäytyy toistaiseksi tauolle 😀

helena-72
3.7.2015 18:44

Vau, mikä proffs sinä olet! Täytyypä ruveta seuraamaan, mitä seuraavaksi vielä keksit. Ja ensi kerralla kaupasta pitää hamstrata vähän kondensoitua maitoa kaapin perälle.
Minä muuten sekoitin kaikki aineet 6 dlkuohukerma, 1 kond. maito ja 0,5 dl gluk.siirappi) samalla kerralla ja hullun tuurilla jätskistä tuli aivan mielettömän hyvää!
Jos käytän flora vispiä, niin ehkäpä olisi parempi vispata se ensin kovaksi ja sitten muut sekaan…
Palataan!

soja
Kinuskileipomo soja
3.7.2015 17:49

ihanat jäätelöt ja tarina!

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
3.7.2015 17:47

Nämä puolen litran kannelliset törpöt on clas ohlsonilta. Pienempiä löytyy esim. Prismasta tai Tigeristä.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
3.7.2015 17:43

Tässäpä on mukavia maku ideoita oma tekoiseen jäätelöön. Mistä olet löytänyt noin kauniit pahviastiat?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa