Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo papu

Porkkana-valkosuklaa juustokakku

3.10.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17741_IMG_20171003_201111_600x600.jpg

Pohja:
50g manteli- tai hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl muskottipähkinää
1/4 tl suolaa
1 muna
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 dl öljyä
1 tl vaniljasokeria
130g porkkanaraastetta

Vuokaan:
voita tai margariinia
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g vaniljatuorejuustoa
150g valkosuklaata
2 rkl vettä

Koristeluun:
keksin muruja (käytin pipareita)
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Ripottele reunoille pähkinärouhetta. Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään (mausteet, jauhot ja pähkinärouhe).  Mittaa toiseen kulhoon loput ainekset ja vatkaa rakenne tasaiseksi sähkövatkaimella. Yhdistä kuivat aineet ja porkkanaseos. Kaada taikina vuoan pohjalle ja paista n. 35 min. Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen täytteen valmistamistamista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaahtoutuva vaniljavaahto vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto ja sula valkosuklaa. Liuota liivatelehdet 2 ruokalusikalliseen kuuma vettä ja sekoita ohuena nauhana täytteen joukkoon.

Pese irtopohja vuoan reunat ja levitä reunoille tomusokeria, jotta kakku lähtee siististi irti ja lopputulos on siisti. Aseta reunat paikoilleen ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten yön yli, mutta 3 tuntiakin riittää.

Irrota kakku vuoasta ja aseta tarjoilulautaselle. Koristele mielesimukaan! Itse käytyn keksinmuruja ja mantelirouhetta:D

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17741_IMG_20171003_201111_400x400.jpgpapuPorkkana-valkosuklaa juustokakku
3

Kommentit (3)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
7.10.2017 07:38

Nam ja maiskis! 🙂
Huomasin, että sinä olet ollut rekisterissä Kinuskina jo pidempään, mutta nyt sai leipomon ikkuna ensimmäisen kakkunsa. kiva kiva! 🙂 Näyttää kyllä todella niin herkulliselta, että minulle kelpaisi pala ihan vaikka arkena tai juhlan humussa tai kuinka vaan! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
5.10.2017 18:38

maukas pohja ja yksinkertaisen herkullinen täyte, kylläpä maistuisi!

Kinuskiemo
4.10.2017 15:31

Tämä komea kakku näyttää herkulliselta ja on paikallaan juhlapöydässä. Jos se arkena ilmestyy tarjolle, niin onpa se ihana yllätys, ylellinen arjen piristys. Keksi- ja mantelikranssi sopii hyvin ja on näyttävä koriste täytteen päällä. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa