Kinuskileipomo Kakkumonsteri

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut Nähty 280 kertaa
 
19.06.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Suklaa-salmiakkijuustokakku


Tämä kakku nousi meilläpäin suureen suosioon!

24cm vuoka

Pohja:
125g voita
125g sokeria
2 munaa
80g vehnäjauhoja
25g kaakaojauhetta
vajaa 1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Paista pohjaa 24cm vuoassa noin 30min ja anna jäähtyä. Voit tasoittaa pohjan pintaa veitsellä, mikäli se kohoaa keskeltä paljon.

Täyte:
5dl kermaa
400g (vanilja)tuorejuustoa
200g (maito)suklaata
1pss turkinpippurirouhetta
6 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30min pätkissä välillä sekoittaen ja lisää seokseen. Suklaan voi myös lisätä ensin tuorejuuston sekaan ja sitten tämä seos kermavaahdon sekaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatteet siihen. Lisää seokseen koko ajan hyvin vatkaten. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 6h.

Kiille:
1dl kermaa
3/4dl apteekin salmiakkimixeriä
3/4dl vettä
1dl (ruskeaa)sokeria
5 liivatelehteä
(mustaa geeliväriä)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Laita muut ainekset kattilaan ja keittele kunnes sokeri on liuennut. Ruskealla sokerilla saa tummemman sävyn kiilteeseen, mutta valkoinen sokeri passaa myös. Nosta kattila liedeltä ja sulata pehmenneet liivatteet seokseen. Mikäli seos on harmahtavaa, voi sitä värjätä mustalla pasta/geelivärillä. Anna kiilteen jäähtyä vartin verran pöydällä ja kaada sitten jähmettyneen täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3h.

Vinkkejä!
  • Älä irroita kakkua vuoasta ennen kiilteen kaatamista, jottei vuokaan jää koloja, joista kiille voi valua pois. Vuoan voi varalta vuorata foliolla ulkoa päin, sillä jotkut kakkuvuoat tuppaavat vuotamaan, vaikka mitä tekisi.
  • Kakun voi jähmettää myös pakkasessa 2h ajan.
  • Koristele kakku suklaapatukoilla ym. karkeilla.
  • Reunakalvo on tämän kakun valmistuksessa kätevä. Sitä saa leivontatarvikeliikkeistä.