Kinuskileipomo Hanna-mumma

Kategoria: Kääretortut,  Muut juhlapöydän kakut Nähty 602 kertaa
 
04.02.2018
 
1 kommentti

Mansikkamousse-banaanikääretortut


Mieheni ehdoton suosikkimakuyhdistelmä on mansikka-banaani ja minulla sattui olemaan kaapin perukoilla Dr. Oetkerin mansikan makuista kakkumoussea pussillinen ja siitä se ajatus miehen ilahduttamiseksi sitten lähti… 😀 Tuosta pussillisesta tuota kakkumoussea tuli niin paljon, että se riitti hyvin kahteen pellin kokoiseen kääretorttuun, joten kun en osannut päättää vaalean ja suklaisen pohjan välillä niin tein samoin tein molemmat 🙂

KÄÄRETORTTUPOHJA (pellillinen)

Peruspohja
1 4 kpl munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Suklaakääretorttupohja
1 Lisää taikinaan 2 rkl kaakaojauhetta

VALMISTUS
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe toisessa kulhossa. Sekoita jauhot vaahtoon varovasti nostellen esimerkiksi puuhaarukan avulla.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy toiselle leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria.

Poista pohjapaperi, kun torttu on hieman jäähtynyt. Täytä jäähtynyt torttu ja rullaa leivinpaperin avulla kääretortun muotoon. Jätä saumakohta alle ja nosta rulla jääkaappiin.

MANSIKKAMOUSSE
1 pss Dr. Oetker mansikan makuista kakkumoussea
2 dl vispikermaa
n. 0,5-1 dl maitoa

Vatkaa moussejauhe vispikerman ja maidon seoksessa kuohkeaksi vaahdoksi.

Käytin vispikermaa moussevaahdon ohjeesta poiketen maidon tilalla, jotta sain vaahdosta varmasti kuohkeaa ja riittävän ”kiinteää”.
Levitin ensin moussen täysin jäähtyneen pohjan päälle ja siihen päälle pilkoin banaanisiivuja.
Kääretorttu rullalle ja hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Helppoa ja hyvää!

Tässä vielä kuva suklaisesta versiosta