Kinuskileipomo Hanna-mumma

Kategoria: Kakkupohjat,  Kakunkuorrutteet,  Klassikot,  Täytekakut,  Täytteet Nähty 352 kertaa
 
13.11.2017
 
1 kommentti

Mansikka-banaanitäytekakku


Muokattu reseptistä Sokerikakkupohja. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Meidän iskän kestosuosikki täytekakuissa on mansikka-banaanitäytekakku ja tällaisen hän sai myös nyt isänpäivänä. Pohjan tein itse Kinuskikissan sokerikakkupohja-ohjeella, mutta ”oikaisin” hieman täytemoussen kohdalla, koska minulla oli valvontaviikko menossa niin en jaksanut liivatteiden liottelua. Hyvää oli ja kaikki kakku meni! 🙂

KAKKUPOHJA

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin.

Ainekset:
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Paistaminen:
175 astetta, alatasolla 40 min

Kostutus:
5 munan pohjaan 2 – 2 ½ dl
Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

Ota esille kaksi saman kokoista lasia.

Riko munat toiseen lasiin.

Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

Kaada sokeri kulhoon.

Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni taikina kypsyy nopeammin. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Yritä kuitenkin odottaa vähintään 20 minuuttia, sillä pohja lässähtää helposti paistamisen alkuvaiheessa.

Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden vielä cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.



TÄYTTEET

5 banaania
1 pss Dr. Oetkerin mansikkakakkumoussea
2 dl vispikermaa
loraus maitoa
1 prk vaniljatuorejuustoa
650 g mansikoita (jätä loput koristeeksi, mitä ei täyttäessä mene)

KUORRUTUS

7 dl vispikermaa
7 rkl vaniljakreemijauhetta
sokeria

KOKOAMINEN

Tein kakkupohjan edellisenä päivänä ja leikkasin, täytin ja koristelin juhlapäivänä. Paras olisi ollut antaa vielä täytettynä vetäytyä se vrk, mutta aikaa ei nyt ollut.

Pilko banaanit ja manikat kulhoihin. Tee mansikkamousse pussin ohjeen mukaan, mutta korvaa maito vispikermalla. Lisää vaniljatuorejuusto moussen sekaan ja sekoita.  Kostuta ensimmäinen pohja valitsemallasi nesteellä (itse käytän Virosta tuotua Limpa Syrup- limsatiivistettä). Laita banaanit kostutetulle pohjalle siististi. Levitä päälle moussea. Moussen päälle levittele mansikkapalat. Toista seuraavan pohjan kohdalla. Muista kostuttaa myös päällimmäinen pohja.
Tee kermavaahto kuorrutusta varten. Kermavaahdosta tulee jämäkämpää vaniljakreemijauheen ansioista. Levitä kermaa kakun päälle ja reunoille tasoittaen kakku. Koristele mansikoilla ja ylijääneellä kermavaahdolla mielesi mukaan.