Kinuskileipomo Hanna-mumma

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Klassikot,  Koristeet Nähty 356 kertaa
 
10.01.2018
 
4 kommenttia

7 minuutin talvikakku


Oli menossa munia vanhaksi ja halusin tehdä jotain nopeaa ja yksinkertaista. Löysin ”Liian hyvää”-blogista ohjeen 7 minuutin kakkuun ja päätin kokeilla sitä. Lisäksi halusin testata uusia lumihiutalemuottejani ja hyvin ne toimivatkin. Erityiskiitos Kinuskikissalle tuosta helposti käsiteltävästä ja nopeasti (muttei liian nopeasti) kuivuvasta sokerimassasta! <3 Tilasin sitä alunperin ensi viikolla leivontavuorossa oleviin lapsenlapsen synttärikakkuihin, mutta pääsin nyt jo kokeilemaan koostumusta, kun tilasin reilusti enemmän kuin mitä synttärikakkuihin tarvitaan.
Tämä kakku menee nyt töihin päiväkahville tarjottavaksi vanhuksille ja henkilökunnalle, koska meillä alkaa pakastinkin olla jo ihan täynnä minun leivonnaisia 😀

AINEET

4 munaa
3 dl sokeria
200 g voita sulatettuna (tai huoneenlämpöisinä, pehmeinä paloina)
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
(1 tl sitruunankuoriraastetta, tätä ei alkup. ohjeessa ollut vaan lisäsin tämän itse)
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja

Mittaa kaikki aineet yhdellä kertaa kulhoon ja vatkaa joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella 7 minuuttia.

Voitele (ja jauhota korppujauhoilla) vähintään 2 litran rengasvuoka.

Minulla käytössä oli silikonikakkuvuoka, joten en sitä korppujauhottanut – kevyesti vain voitelin, koska kakku on todella ”höttöinen” niin irtoaisi sitten paremmin.

Paistetaan 175 asteessa noin 45 min toiseksi alimmalla tasolla. Kokeile kakun kypsyyttä esim. puisella, pitkällä grillitikulla. Jos tikku on puhdas, kakku on kypsä.

Anna jäähtyä hyvin ja koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelematta – hyvää on joka tapauksessa.