Ohjeesta tulee muistaakseni 12 muffnivuoan kokoista vanukasta.
300 g tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
4 keltuaista
3 d l maitoa
6 liivatelehteä
3½ dl kermaa
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri hyvin
- Kiehauta maito, halkaistu vaniljatanko mukana, ja kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen
- Laita seos kasarissa hellalle, kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia, purista niistä liika vesi pois ja lisää ne kuumaan maito – keltuaisseokseen. Mausta vaniljalla ja jäähdytä seos haaleaksi.
- Sekoita keskenään tuorejuusto ja maitorahka sileäksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Vatkaa maito – munamassa juusto – rahkaseoksen joukkoon ja sekoita siihen lopuksi vatkattu kerma
- Laita seos pieniin, vetoisuudeltaan 1 – 1,5 dl:n kasteltuihin annosvuokiin. Hyydytä kylmässä. Irroita vanukkaat varovasti ohuen veitsen kanssa.
Leikkaa lautaselle lisäksi muotilla leipäjuustoa ja asettele hilloja. Koristele lisäksi tomusokerilla.
Meilläpä on ollut samat raaka-aineet mielessä hyydykekakkuja miettiessämme! 🙂 Herkulliselta kuulostaa!