24.6.2014
Pohja:
200g digestive keksejä
10g sulaa voita
1 tl sitruunan raastetua kuorta
Täyte:
100g Sitruunalla maustettua valkosuklaata
2.5 dl kermaa
200g Valion Viola sitruunatuorejuustoa
1 purkki sitruunarahkaa
3 rkl silputtua basilikaa
½dl sitruunan mehua
(sokeria maun mukaan)
5 liivatelehteä
Kiille:
4 dl sitruunanmehua
sokeria 3 rkl
5 liivatelehteä
Koristelu:
Sitruunan kuori raastetta
Basilikan lehtiä
orvokkeja
Tee näin:
1. Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte leivinpaperlla suojattuun irtopohjavuokaan tasaisesti. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon rahka,tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita joukkoon basilika. kiehauta sitruunanmehu ja sulata siihen liivatelehdet joista liika vesi on puristettu pois. Lisää ohuena nauhana muuhun täytteeseen. Kaada pohjan päälle. Napauta vuokaa hieman pöytään jotta ilmakuplat katoavat. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
3. Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunoista mehu ja mausta tarvittaessa sokerilla. Kiehauta mehu ja sulata joukkoon liivatelehdet, joista puristettu liika vesi pois. Jäähdytä lientä hetki ja kaada kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele ja Nauti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä