Kinuskileipomo Niiskuliini

Kategoria: Konvehdit ja makeiset Nähty 958 kertaa
 
09.02.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: -

Suklaiset maapähkinävoikrispit


Uppoudun aina ennen juhlia ja juhlapyhiä Pinterestin ihmeelliseen maailmaan löytääkseni uusia ideoita juhlatarjottaviin ja sieltä näidenkin palleroisten ohje löytyi. Nämä sopivat maapähkinävoin ja makean ystäville. Rouskuvat mukavasti riisimurojen ansiosta, mutta tomusokeri tekee näistä todella makeita, vaikka käytin sokeroimatonta maapähkinävoita.

Taikina (n. 30-40 kpl):
2,5 dl maapähkinävoita (käytin sileää, mutta tähän voi huoletta käyttää karkeampaakin versiota)
3,5 dl riisimuroja
3,5 dl tomusokeria
0,5 dl sulatettua voita

Kuorrutus:
n. 200 g tummaa suklaata
valkoisia Candy Meltsejä

Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa joko nuolijalla (voi onnistua sähkövatkaimellakin). Tomusokeria lisättäessä kannattaa  ottaa kädet apuun ja sekoittaa käsin. Riippuen maapähkinävoista, tomusokeria voi joutua laittamaan enemmänkin. Toisaalta, jos taikina on liian murenevaa, tulee siihen lisätä enemmän maapähkinävoita. Pyörittele taikinasta lihapullan kokoisia palleroita ja anna jähmettyä jääkaapissa ennen suklaalla kuorruttamista. Sulata suklaa kulhossa vesihauteessa tai mikrossa. Dippaa määpähkinä-pallerot kauttaaltaan suklaaseen ja nosta leivinpaperin päälle kuivumaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Halutessasi voit koristella palleroisia esim. toisella suklaalla tai Candy Meltseillä. Jos haluat koristella strösseleillä, kannattaa ne ripotella heti dippauksen jälkeen.