Kinuskileipomo Niiskuliini

Kategoria: Täytekakut Nähty 2994 kertaa
 
05.02.2017
 
2 kommenttia

Kinuskinen drip cake


Olen jo pitkään halunnut kokeilla drip cake -tyylillä kuorrutettua kakkua. 2-vuotiaallani ei ollut vielä erityistoiveita kakun suhteen, joten sain ns. vapaat kädet kakkua suunnitellessani. Trakorit oli kuitenkin niin kova juttu tuolloin, joten päätin saada ne jollain tavalla ujutettua kakkuun. Kakussa on suklaakakkupohja ja täytteenä kermarahkaa puolukkasattumilla. Kuorrutteena on valkosuklaata, tuorejuustoa sekä kinuskia.

Suklaakakkupohja:
1 3/4 cup ( 4 dl) vehnäjauhoja
3/4 cup (1,75 dl) kaakaojauhetta
2 cup (4,5 dl) sokeria
2 tl ruokasooda
1 tl leivinjauhe
1/2 tl suolaa
2 munaa
1 cup (2,5 dl) piimää
1/2 cup (1,25) öljyä
1-1/2 tl vaniljauute
1 rkl pikakahvijauhetta
1 cup (2,5 dl) kiehuvaa vettä

1. Sekoita jauhot, kaakao, sokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa sekaisin.
2. Lisää jauhojen sekaan munat, piimä, öljy ja vaniljauute. Sekoita käsivatkaimella keskinopeudella n. 3-4 minuuttia.
3. Sekoita pikakahvijauhe kiehuvan veden kanssa ja kaada se taikinan sekaan ja sekoita. Taikina on aika juoksevaa.
4. Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 24 cm olevaan kakkuvuokaan ja paista 175 C uunista riippuen vajaa tunti (kannattaa testata tikulla). Voit paistaa kakun myös kahtena ohuempana kakkuna jolloin paistoaika on n. 30-35 min.
5. Leikkasin kakkupohjaan kaksi väliä ja kostutin ne vaniljamaidolla.

Täyte:
2 dl kermaa
250 g rahkaa
sokeria
vaniljasokeria
puolukoita

1. Vaahdota kerma ja lisää siihen rahka sekä mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kääntele sekaan puolukoita tai muita marjoja.

Mansikka-valkosuklaakuorrute on Kakkutaikurin käsialaa ja linkki reseptiin löytyy tästä.

Kinuskikuorrute on tehty Kinuskikissan ohjeella ja se löytyy täältä.