Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Niippa

Puolukkakakku!

24.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12286155_1087746984592965_1979897079_n_600x600.jpg

Puolukkakakku:
20cm irtopohjavuoka

Pohja:
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
½ dl Jyttejauhoa
1/4 dl maissijauhoa
½ dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk (á 3,3 dl) kuohukermaa
1 prk (á 250g) maitorahkaa
1 prk (á 440g) Dronningholm puolukkahilloa (3dl)
7 liivatetta
2-3 rkl vettä/mehua

Pinnalle
Tomusokeria
Puolukoita
TAI
Granaattiomenan siemeniä

Valmistus:

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ja voitele reunat.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja siivilöi ne vaahtoon. Nostele taikina nuolijalla tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla, tm. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä ja halkaise se kahdeksi kiekoksi, sahateräisellä veitsellä. Pese ja kuivaa vuoka. Pane toinen kiekko takaisin vuokaan ja valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Yhdistä kulhossa hillo ja rahka. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Purista liivatteista ylimääräinen neste. Liuota ne kuumennettuun veteen/mehuun. Sekoita liivateseos puolukkaseokseen, kääntele sekaisin ja yhdistä kerma, kääntele.
Tarkista makeus ja lisää tarvittaessa sokeria, sillä hillojen makeus vaihtelee.
Kaada täyte vuokaan kakkupohjan pääälle, nosta päälle toinen kakkulevy ja peitä kelmulla. Nosta päälle kevyt paino
Anna puolukkakakun hyytyä kylmässä 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Irrota vuoan reunus ja siirrä puolukkakakku tarjoiluvadille. Koristele ja siivilöi päälle tomusokeri.

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakutMuut juhlapöydän kakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_56902463_395536001284431_4526267399606894592_n_400x400.jpgNiippaSitruunajuustokakku, kauralastu pohjalla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12286155_1087746984592965_1979897079_n_400x400.jpgNiippaPuolukkakakku!
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12272846_1084315164936147_1778360863_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaamoussekakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12080770_1064467113587619_34285681_n_400x400.jpgNiippaMangojuustokakku, ilman pohjaa!
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_11998145_1058442774190053_1574093081_n_400x400.jpgNiippaMango-mokkapalat
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20702_12007077_1051724958195168_312162033_n_400x400.jpgNiippaAppelsiini-suklaapiirakka

Kommentit (1)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
25.11.2015 18:48

Voi onpa tosiaan talven ihanaa tunnelmaa tässä kakussa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa