Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Nallen murkinat

Voileipäkakun leipä

27.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
false

9 dl jauhoja (esim. 5dl vehnäjauhoja ja 4dl grahamjauhoja)
1-2dl kaura-, ruis-, riisi- tms. hiutaleita tai leseitä tai siemeniä.
(Juustoraastetta tai porkkanaraastetta)
1 tl suolaa
2 rkl siirappia tai hunajaa
2 rkl öljyä
1 pussi kuivahiivaa tai puolikan tuorehiiva
5dl vettä

Sekoita kuivat aineet 3,5L kannellisessa vuoassa sekoituskauhalla/puulastalla
mittaa ja lämmitä vesi noin 42asteiseksi (tuntuu lämpimältä muttei polta)
sekoita lämmin vesi, öljy ja siirappi/hunaja jauhoihin tasaiseksi taikinaksi.
jos käytät tuorehiivaa, liuota se kädenlämpöiseen veteen.

Sulje kansi ja anna nousta lämpöisessä vedessä 30-40mi
Laita uuni 225 asteeseen.
kuivaa vuoan pohja ja paista leipä uunissa kansi päällä 45-50min.
Anna leuvän levätä hetki ilman kantta jonka jälkeen kumoa se ja anna jääntyä leivinliinan alla (ilman vuokaa).

Kypsä leipä irtoaa jäähtyneestä vuoasta ja kopsahtaa kumeasti kun sen pohjaa kopauttaa.

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonMunaton

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14884_?post_type=kinuski_post&p=41776_400x400.Nallen murkinatVoileipäkakun leipä

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa