9.11.2014
Pohja, 19 cm vuokaan
9 Digestivekeksiä
n.65g voita sulatettuna
Täyte
2 dl kermaa vaahdotettuna
250g mascarponetuorejuustoa
185g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehtä
1 dl löysää mustikkahilloa
Pinnalle
2 dl pakastemustikoita
0,5 dl vettä
2 liivatelehteä
1 rkl sokeria
(Keksi pötköjä reunoille, valkosuklaata, vadelmia yms päälle)
– Murenna keksit, lisää sula rasva, painele irtopohjavuokaan, laita kylmään jähmettymään
– Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– Vaahdota kerma kevyesti, vatkaa joukkoon mascarpone
– Sulata valkosuklaa, lisää massaan kokoajan vatkaten
– Puristele liivatteista vedet pois ja sulata mikrossa, muutama sekunti riittää
– Lisää liivate massaan ohuena nauhana, kokoajan sekoittaen
– Levitä n. puolet täytteestä pohjan päälle
– Levitä päälle mustikkahillo
– Levitä päälle loput täytteestä
– Laita jääkaappiin jähmettymään
– Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen
– Soseuta mustikat, lisää sokeri ja vesi
– Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata mikrossa muutama minuutti
– Lisää liivate mustikka soseeseen kokoajan sekoittaen, kaada kakun päälle
– Anna jähmettyä jääkaapissa
– Koristele haluamallasi tavalla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä