23.8.2015
8 kpl
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl hienoa merisuolaa
2 rkl öljyä
1,5 dl vettä
Väliin:
3 dl justoraastetta (1,5 dl emmental + 1,5 dl edam)
Savuporotuorejuustoa
Pinnalle:
1 muna voiteluun
Auringonkukan siemeniä
– sekoita taikinan kuivat aineet keskenään
– sekoita mukaan öljy ja kylmä vesi, nopeasti tasaiseksi taikinaksi
– kauli ohueksi, ympyrän muotoiseksi taikina levyksi, hiukan jauhoja apuna käyttäen
– levitä taikinalevylle reilu kerros savuporotuorejuustoa, sekä juustoraaste
– leikkaa taikinapyörällä 8 kolmioksi ja kääri sarviksi
– voitele munalla ja ripottele päälle auringonkukan siemeniä
– paista 250-asteessa n.10 min. kauniin ruskeiksi
* ovat parhaimmillaan lämpiminä
* osan juustoraasteesta voi korvata esim. kinkkusuikaleilla
* myös tuorejuuston makua voi vaihtaa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä