9.12.2016
Taikina:
100 g voita tai margariinia
250 g sokeria
3 kananmunaa
400 g vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
Kaneli-sokeriseosta
– Vaahdota rasva ja sokeri
– Lisää munat yksi kerrallaan kokoajan vatkaten
– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan
● Huom. Lisää tarvittaessa 25g lisää vehnäjauhoja jos taikina tuntuu kovin löysältä
– Peitä taikina esim. kelmulla ja laita yöksi jääkaappiin
– Taikina on helpointa käsitellä kylmänä. Joten ota vain pala kerrallaan taikinaa jääkaapista.
– Muotoile taikinasta halutun paksuisia pitkiä pötköjä. Leikkaa pötköistä n 10 cm pätkiä
– Pyörittele pötköt kaneli-sokeriseoksessa
– Muotoile pötköt pellille S muotoisiksi kekseiksi
– Paista 200 asteessa 5-10 min niin että ässät saavat kevyesti väriä
– Jäähdytä ja säilytä tiiviissä rasiassa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Ässät pitävät vuodesta, ja vuosikymmenestä, toiseen pintansa pikkuleipien suosikkeina. Sympaattisen kiemurainen muoto on hauska ja erottaa sen muista kekseistä. Reseptejäkin on monia. Eikä sinun ohjeesi varmasti tuota pettymystä, kun on saanut teillä perinnereseptin aseman. 🙂
Onpa sinulla tuossa jo mahtava määrä sieviä ässiä joulua odottamassa. Mistä vain se varma piilo kannelliselle rasialle löytyy? 😉