24.4.2014
1 porkkana
n. 8dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
0,5 dl ohrahiutaleita
4 dl vettä
1 rkl siirappia
3 rkl öljyä
– Kuori ja raasta porkkana
– Sekoita porkkanaraaste, jauhot, kuivahiiva, hieno merisuolasuola ja ohrahiutaleet keskenään
– Sekoita lämpimään veteen öljy ja siirappi
– Sekoita nesteet ja kuivat aineet keskenään.
– Laita muutamaksi minuutiksi yleiskoneeseen pyörimään, tai sekoittele jonkin aikaa käsin tai puuhaarukalla niin ,että sitkoa alkaa muodostua, taikina saa jäädä löysähköksi
– Jauhota uunipelti kevyesti ja kumoa taikinasta kaksi kekoa pellille
– Muotoile runsaiden jauhojen avulla kaksi leipää pellille ja tee halutessasi kolot leipien keskelle, itse tein vain viillot. Anna kohota liinan alla tunti, lämpimässä paikassa
– Heitä uunin pohjalle n.1 dl vettä ja paista leivät 225-asteessa n. 15 minuuttia kypsäksi, peitä valmiite leivät liinalla
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Uskon että onnistuu. Tuo jauhojen määrä on kuitenkin aina niin jauhoistakin kiinni ja taikina tosiaan oli aikas löysää. Kaurahiutaleetkin voisi ehkä sopia. 🙂 Ps. Itse nostatan kaikki aina lämpimän vesihauteen päällä, myös tämänkin. Kerro toki sitten miten onnistui.