Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Marianne marengit

24.4.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_marengit_600x600.jpg

n. 2 pellillistä marenkien koosta riippuen

4 kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
3 maustemittaa etikkaa
2 tl vanilja sokeria
15 kpl Marianne karkkeja

– Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi
– Sekoita sokeri ja vanilja sokeri ja lisää vähitellen valkuaisvaahtoon, kokoajan vatkaten
– Lisää etikka ja mahdollinen väriaine
– Rouhi Marianne-karkit ja lisää massaan
– Pursota pellille
– Paista 100-asteessa 35 min., sammuta uuni, avaa uunin luukku ja jätä marengit uuniin jälkilämmölle

Kategoriat

Pikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (6)

Nallakarhu
16.6.2014 22:00

Niin ja säilytys tietty ilmatiiviissä rasiassa. Marengit imee kosteutta ilmasta ja muuttuu sitkeiksi jos ne pitää huoneen lämmössä kauan. Tai ainakin tällä ohjeella. 😀

Nallakarhu
16.6.2014 21:56

Hei minsk! Itse paistan aina 3 pellistä kerralla kiertoilmauunissa ja hyvin on onnistuneet. 🙂 (laittaisin varmaan sen 4 pelliä itsekin,mutta omistan vain kolme) 😉 Kerro toki miten onnistui jos kokeilet. Ja tuota paistoaikaa kannattaa seurata. Joskus marenkini on ehtineet jo vähän ottaa väriä tuossa ajassa ja joskus on ollut 5min kauemmin. Liekö johtunut munien koostä vai vatkauksesta tms.

Minsk
16.6.2014 21:34

Taas mielenkiintoinen uutuus, kokeiluun menee 🙂
Olen muutaman kerran marenkeja tehnyt pellillisen ja nyt olisi edessä ison erän valmistus… Miten on, onnistuuko useamman pellillisen paisto yhtäaikaa kiertoilmalla vai onko tuolla jälkilämmöllä millainen merkitys (jos paistan esim 4 pellillistä)? Kiitokset jo etukäteen 🙂

Kinuskiemo
25.4.2014 20:32

Mielenkiintoinen ohje, Marianne on kiva idea. Kun sopiva juhla ilmaantuu, niin näitä! 🙂

Nallakarhu
24.4.2014 11:02

Kiitos Irzu kommentistasi. 🙂 No nämä eivät kauheasti maistu edes marengille, vaan enemmän nimenomaan Marianneille. Hmmm… vähän ku Marianne karkkeja söisi, mutta kevyemmässä muodossa. Toivotaan, että tämän reseptin myötä pääsisit marenkien makuun. 😉

Laita toki kommenttia, niin hyvässä kuin pahassakin jos kokeilet.

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
24.4.2014 10:38

Kiva idea! Marengista en itse kauheasti tykkää mutta nyt voisin opetella tykkäämään 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa