Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Lusikkaleivät

9.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_lusikkaleivät_600x600.jpg

200 g oikeaa voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa

Väliin:
Vadelmamarmeladia

Päälle:
Sokeria

– Keitä voita kattilassa kannen alla hiljalleen, kunnes se on saanut kauniin kultaisen värin ja vaahto alkaa laskea, jäähdytä
– Sekoita kuivat aineet ja lisää jäähtynyt voisula
– Muotoile pikkulusikalla keksejä, parillinen määrä, paista 175-asteessa n. 12-15 min
– Anna jäähtyä
– Levitä keksille vadelmamarmeladia,paina toinen keksi päälle ja pyörittele sokerissa

Kategoriat

KlassikotPikkuleivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Nallakarhu
6.6.2016 21:19

Anteeksi kun vastaaminen kesti, huomasin nyt vasta. Vaikea sanoa miten pitkiä aikoja säilyvät huoneenlämmössä kun nämä on meillä syöty parissa päivässä loppuun. Mutta kun teen isompia eriä juhlia varten niin olen aina pakastanut. Ihan siksi ettei tuu syötyä ja säilyvät varmasti. Rakenne on näissä hyvin hauras joten siksikin pakkanen hyvä vaihtoehto. Sokeria ja rasvaa on niin reippaasti ettei sulaminenkaan kestä kauaa. 🙂

kinuskisatu
1.6.2016 08:34

Kuinka kauan nämä säilyvät ja tuleeko säilyttää hyoneenlämmössä vai jääkaapissa? 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa