Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Luontaisesti gluteeniton näkkileipä

8.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_2016-11-08-13.51.04_600x600.jpg

2 dl maissijauhoja
1 dl Semperfinmix gluteenitonta jauhoseosta
1 dl auringonkukan siemeniä
1 dl seesamin siemeniä tai riisihiutaleita tai pellavan siemeniä
3 dl keitettyä, kuumaa vettä
0,25 dl öljyä

Ripaus suolaa

Pinnalle seesamin- tai auringonkukan siemeniä.

– Sekoita kuivat aineet keskenään
– Sekoita joukkoon kuuma vesi ja öljy
– Levitä taikina uunipellille esim. gluteenittomien jauhojen avulla käsin. Tai aseta taikinakeon päällekin leivinpaperi jolloin taikina on helppo litistellä käsin pellille sotkematta. Taikinamäärästä tulee n. yksi pellillinen, riippuen halutusta paksuudesta.
– Tee taikinaan reikiä,piirrä leipäveitsellä halutun kokoisia paloja ja ripottele päälle siemeniä
– Paista 150 asteessa 45 min – 1 tunti riippuen paksuudesta. Leipä on valmista kun se ei enää taivu vaan sen pystyy murtaa.
– Murra annospaloiksi, säilytä kuivassa mieluiten paperipussissa tai tiiviissä rasiassa

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidoton

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

Nallakarhu
8.11.2016 18:39

Ikäviä aina nämä ruoka-aineallergiat mutta onneksi nykyään on jo hyvin vaihtoehtoja. Ja makuasiahan nämäkin ovat mutta meillä näitä tosiaan syö kaikki, lapset etunenässä. 🙂 Ja toinen pellillinen jonka eilen tein jäi osa hieman joustaviksi kun olin epätasaisesti levitellyt taikinan. Jätin ne suosiolla pöydälle mutta huomasin ettei ne niin huonoja olleet vähän sitkeämpinäkään. Nämä kun ovat kovempia kuin tavallinen näkkäri. Toivottavasti maistuu!

Kinuskiemo
8.11.2016 18:11

Kiitos reseptistä! 🙂 Sinä toimit salamana! Tuolla gallerian puolella annoitkin meille hyvän vinkin: ei kannata tehdä pientä annosta! Näitä kun tulee popsittua ihan huvikseen!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
8.11.2016 17:52

Kuinkas sattuikaan… tämä menee kyllä kokeiluun. Iso kiitos Nallakarhulle ohjeesta! 🙂 Meidän perheessä ei riittänyt se, että lapsestani tuli maidoton alku syksystä, vaan minun hermojani leipurina koetellaan jo uudella haasteella; olen päättänyt selättää tämänkin haasteen joka pistää minut maidottomuuden lisäksi perehtymään leivontaan ilman gluteiinia.
Otan siis kiitollisena kaikki tällaiset ihanat reseptit vastaan! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa