Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Kirsikka-suklaa cup-cake

2.8.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_kirsikka-suklaamuffinssi_600x600.jpg

3,5 dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
100g tummaasuklaata
1 rasia säilöttyjä punaisia kirsikoita (ei sokeriliemessä lasipurkissa)
1,5 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1  muna
1 dl maitoa, piimää, tai kermaa
1 dl voita sulana (älä sulata aivan kirkkaaksi asti) tai juoksevaa margariinia

Vanilja-voikreemitäyte

100g voita tai margariinia
4 rkl kermaa
4 tl vaniljakreemijauhetta
2 rkl tomusokeria

Suklaakuorrute (reilu annos)

200g suklaata
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
tarvittaessa vaniljakreemijauhetta jämäköittämään kuorrutetta

Koristeeksi
Kirsikoita
Suklaarouhetta

– Hienonna kirsikat. Parhaiten se onnistuu hiukan jauhotetulla leikkuulaudalla, niin ei palat tartu toisiinsa
– Sekoita kuivat aineet keskenään
– Sulata suklaa mikrossa ja sekoita voisulan kanssa
– Sekoita muna ja neste
– Sekoita nopeasti kaikki aineet keskenään, älä vatkaa!
– Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia
– Anna jäähtyä
— Paina sormella keskelle kolo

– Valmista täyte:
–  Vatkaa käsin erittäin pehmeään voihin/margariiniin kerma (kermaa ei tarvitse erikseen vatkata)
– Kun massa on tasaista, lisää vaniljakreemijauhe ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi, anna levätä hetki jääkaapissa jos on kovin löysää
– Pursota täytettä reikiin ja hiukan pinnalle

kirsikka-suklaamuffinssi2

Valmista kuorrute:
– Vaahdota kerma ja sulata suklaa, sekoita kaikki aineet keskenään
-Pursota kuorrute ja koristele kirsikoilla ja suklaarouheella

Kategoriat

Muffinssit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (2)

Nallakarhu
8.8.2015 20:10

Käytän aina leivonnassa mieluummin sokerilla kuin sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita. Mutta molemmat varmaankin käyvät. Ja miksei jopa tuoreetkin… Mm. mauste-Sallinen valmistaa sokeroituja kirsikoita. Tässä linkki tuotteeseen. http://www.mauste-sallinen.fi/index.php/kuluttajapakkaukset/hedelmakuutiot-ja-kirsikat/kirsikkapunainen 🙂

Aurum
Kinuskileipomo Aurum
8.8.2015 14:39

Kuulostaa hyvälle 🙂 Millaisia säilöttyjä kirsikoita taikinaan siis tulee?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa