2.8.2014
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5dl sokeria
100g tummaasuklaata
1 rasia säilöttyjä punaisia kirsikoita (ei sokeriliemessä lasipurkissa)
1,5 tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 muna
1 dl maitoa, piimää, tai kermaa
1 dl voita sulana (älä sulata aivan kirkkaaksi asti) tai juoksevaa margariinia
Vanilja-voikreemitäyte
100g voita tai margariinia
4 rkl kermaa
4 tl vaniljakreemijauhetta
2 rkl tomusokeria
Suklaakuorrute (reilu annos)
200g suklaata
1dl kermaa
100g tuorejuustoa
tarvittaessa vaniljakreemijauhetta jämäköittämään kuorrutetta
Koristeeksi
Kirsikoita
Suklaarouhetta
– Hienonna kirsikat. Parhaiten se onnistuu hiukan jauhotetulla leikkuulaudalla, niin ei palat tartu toisiinsa
– Sekoita kuivat aineet keskenään
– Sulata suklaa mikrossa ja sekoita voisulan kanssa
– Sekoita muna ja neste
– Sekoita nopeasti kaikki aineet keskenään, älä vatkaa!
– Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia
– Anna jäähtyä
— Paina sormella keskelle kolo
– Valmista täyte:
– Vatkaa käsin erittäin pehmeään voihin/margariiniin kerma (kermaa ei tarvitse erikseen vatkata)
– Kun massa on tasaista, lisää vaniljakreemijauhe ja tomusokeri, sekoita tasaiseksi, anna levätä hetki jääkaapissa jos on kovin löysää
– Pursota täytettä reikiin ja hiukan pinnalle
Valmista kuorrute:
– Vaahdota kerma ja sulata suklaa, sekoita kaikki aineet keskenään
-Pursota kuorrute ja koristele kirsikoilla ja suklaarouheella
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Käytän aina leivonnassa mieluummin sokerilla kuin sokeriliemeen säilöttyjä kirsikoita. Mutta molemmat varmaankin käyvät. Ja miksei jopa tuoreetkin… Mm. mauste-Sallinen valmistaa sokeroituja kirsikoita. Tässä linkki tuotteeseen. http://www.mauste-sallinen.fi/index.php/kuluttajapakkaukset/hedelmakuutiot-ja-kirsikat/kirsikkapunainen 🙂