23.10.2016
Ohje 21cm vuokaan
Pohja:
4 munaa
5 rkl sokeria
5 rkl Semper finmix gluteenitonta jauhoseosta
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vuoan voiteluun:
Voita tai margariinia
Täyteitä varten:
4 dl vispikermaa
250g mascarponetuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 dl Daim-suklaarakeita
0,5 dl kinuskikastiketta
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Mansikkahilloa
Kostutukseen:
Marjamehua
Pinnalle:
4 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta
Kuorrutukseen:
2 pkt Kinuskikissan valkoista Vaniljamassaa
Punaista pastaväriä
Tomusokeria kaulimiseen
Kuvan kakun koristeisiin käytin:
1 pkt Kinuskikissan valkoista Vaniljamassaa
Valkoisia sokerihelmiä
Mustaa, sinistä ja keltaista pastaväriä
Hopeaa, helmiäistä ja punaista elintarvikesprayväriä
Kultaista ja helmiäistä tomuväriä
Kukkalankaa
Valmista pohja:
– Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
– Vaahdota munat ja sokeri
– Sekoita gluteeniton jauhoseos, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenäään, siivilöi valmiiseen muna-sokeri vaahtoon varovasti nostellen
– Paista voidellussa irtopohjavuoassa 175 asteessa n. 30-40 min. kypsäksi.
– Anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.
☆ Yleensä valmistan pohjan kakun täyttöä edeltävänä päivänä.
Valmista täytteet:
– Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja vaahdota
– Jaa täytemassa kahteen saman kokoiseen erään
– Sekoita toiseen erään 2 rkl sokeria ja Daim-rakeet
– Sekoita toiseen 0,5 dl kinuskia ja 1 rkl vaniljakreemijauhetta
☆ Jos kinuski on kovin juoksevaa voi vaniljakreemijauheen määrää lisätä hiukan
Kasaa kakku:
– Kostuta pohja mehulla, levitä pohjalle mansikkahilloa haluttu määrä
– Levitä tasaisesti hillon päälle Daimraevaahto
– Tee seuraava kertos samoin, käyttäen mansikkahilloa ja kinuski-vaahto
– Kostuta myös päälimmäinen kakkulevy
– Vaahdota kuorrutteen kerma ja lisää siihen loppuvaiheessa sokeri ja vaniljakreemijauhe
– Kuorruta kakku kermavaahdolla, siirrä jääkaappiin
Kakun kuorruttaminen vaniljamassalla:
Värjää vaniljamassa punaiseksi pastavärin avulla.
Hyvät ja tarkat ohjeet kakun kuorruttamiseen löytyy Kinuskikissan sivuilta:
Koristele ja viimeistele kakku. Kuvan kakun koristeisiin vinkkejä alla.
☆ Koristeiden suunnittelussa ja valmistuksessa kannattaa muistaa huomioida koristeiden kuivumisaika.
☆ Paksut tai runsaasti maalatut koristeet tarvitsevat loogisesti pidemmän kuivumisajan.
The Voice-kyltti ja tähdet
☆ Kauli vaniljamassa parin millin vahvuiseksi levyksi. Leikkaa levystä kyltin ääriviivat.
☆ Apuna voi käyttää myös tulostettua valmista tekstiä mallina.
☆ Maalaa haluttu teksti kylttiin mustalla pastavärillä.
☆ Työnnä kukkalangat vielä jaloiksi massakyltin sisään varovasti.Kukkalangat kannattaa jättää riittävän pitkiksi. Niitä voi lyhentää myös jälkeenpäin.
Anna kuivua.
☆ Värjää tähtiä varten pala vaniljamassaa keltaiseksi. Kauli ja tee tähtiä muotilla. Työnnä kukkalangat tähtiin ja viimeistele kultaisella tomuvärillä. Anna kuivua.
☆ Karaoke-cd sai värinsä elintarvikevärisprayllä ja tomuvärillä. Tekstit maalattu pastavärillä.
☆ Kakun ”tikkipinnan” tein ihan vain vapaalla kädellä, kuten ehkä jäljestä huomaa. 😀 Tikkien risteyskohtiin laitin valkoiset sokerihelmet. Elävyyttä hiukan helmiäistomuvärillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kiitos paljon! 🙂