2.1.2017
Noin 10-12 kpl kransseja ohjeen mukaan valmistettuna.
Tarvitset:
100g kylmää piparkakkutaikinaa
100g kylmää ässätaikinaa
Kaneli-sokeriseosta
– Kierittele molemmista taikinoista noin 1cm paksuiset, pitkät pötköt.
– Kierittele ässätaikina-pötkylä kanelisokeriseoksessa, aseta taikinapötköt vierekkäin.
– Nipistä taikinapötköt yhteen toisesta päästä ja ala kierittää taikinoita toisiinsa. Mitä tiukempaan ja kauempaa taikinoita kierittää toisiinsa, sitä enemmän taikinat sulautuvat toisiinsa. Itse tykkään, että raidat jäävät selvästi näkyviin.
– Leikkaa taikinakierre n 15 cm pätkiksi ja yhdistä päistään kransseiksi.
– Paista 200 asteessa n. 5 minuuttia uunista riippuen. Vahdi paistoa kokoajan, palavat helposti.
– Jäähtyneet keksikranssit voi koristella vielä puhtain rusetein ja pakata lahjaksi vaikkapa lasipurkkiin tai sellofaaniin. 🙂
● Taikinoita on helpompi käsitellä kylmänä. Joten kaikkea taikinaa ei kannata yrittää käsitellä kerralla pötkyläksi, vaan taikinat kannattaa jakaa esim. Kolmeen yhtä suureen osaan ja laittaa ylimääräiset odottamaan vuoroaan jääkaappiin. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kaksi suosikkia yhdessä! 🙂 voi mahdoton mikä mukava oivallus. Kahden upean maun liitto ei voi olla muuta kuin hyvää!
Mukavaa joulun aikaa sinulle! 🙂