4.4.2015
Ohjeesta tulee 1 leipävuoallinen kakkua.
Pohja:
0,5pkt Digestivekeksejä
50 g voita
Täyte:
3 dl vispikermaa
250g g maustamatonta maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl Bonne mangososetta
2 rkl appelsiinin puristettua mehua
1 rkl appelsiinin raastettua kuorta
2 rkl mehua tai limsaa
4 liivatelehteä
Päälle:
1 dl Bonne mangososetta
– Kelmuta leipävuoka reilusti, myös reunojen yli.
– Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
– Murenna keksit, sulata voi. Sekoita keskenään.
– Levitä keksimuruseos vuokaan. Laita kylmään jähmettymään.
– Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit.
– Jaa täytemassa tasan kahteen eri astiaan.
– Sekoita toiseen massaerään mangosose ja toiseen appelsiininmehu ja -kuori.
– Kuumenna miksossa 1rkl mehua tms nestettä, liuota 2 liivatelehteä nesteeseen ja sekoita ohuena nauhana mangotäytteeseen, kaada pohjan päälle.
– Kuumenna mikrossa 1 rkl mehua tms nestettä, liuta toiset 2 liivatelehteä nesteeseen ja sekoita appelsiinitäytteeseen, kaada mangotäytteen päälle. Peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa useampi tunti, mieluiten yön yli.
– Nosta hyytynyt kakku pois vuoasta kelmujen avulla, posta kelmut.
– Levitä päälle mangosose ja koristele haluamallasi tavalla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kiva idea tehdä hyydytettykakku leipävuokaan on kyllä kivan mallinen.Ihanan pirteä koristelu.