Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

Jätskiveneet kinuskisydämellä

31.7.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_WP_20150731_20_03_22_Pro-2_600x600.jpg

Pohjat (n.12-15kpl pohjien koosta riippuen)

180 g vehnäjauhoja
60 g tomusokeria
75 g voita
1 muna
(tarvittaessa tilkka vettä)

Jäätelö:
(ohjeella tulee n. 2 litraa jäätelöä. Veneiden koosta riippuen 12-15 kpl jätskiveneitä jäätelömassaa kuluu n. 0,5 litraa. Loput jäätelömassasta olen maustanut maun mukaan ja pakastanut sellaisenaan)

6 dl Flora vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia

Sisälle:
Kinuskia, oman maun mukaan, n. 1rkl/vene

Kuorrutukseen:

200g maitosuklaata sulatettuna

Pinnalle:
Pähkinärouhetta

Valmista pohjat:
– Sekoita jauhot ja tomusokeri, nypi kylmän voi kanssa tasaiseksi muruksi
– Lisää muna nopeasti sekoittaen
– Notkista tarvittaessa vesi tilkalla
– Laita jääkkaappiin vetäytymään n. 30min tai pakastimeen 10-15min
– Kauli taikina n. 1mm ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla ympyröitä

muotti

– Paista ”veneet” tykyissä folio muffinivuoissa, jolloin saat haluamasi kokoisia ja näköisiä veneitä. 200-astetta 7-10min. Mitä isompi vene, sen enemmän saa jätskiä. 😉 Myös alumiininen muffinssivuoka sopii mainiosti.

WP_20150730_21_34_57_Pro

WP_20150731_07_40_15_Pro
– Anna jäähtyä kokonaan ennen vuoista poistamista ja täyttöä

Valmista jäätelömassa vaahdottamalla kaikki Floravispi, kondensoitumaito sekä glukoosisiirappi pehmeäksi vaahdoksi.

WP_20150731_07_44_39_Pro

– Laita jäähtyneisiin venepohjiin reilu ruokalusikallinen jäätelömassaa, jonka päälle kinuskikastiketta ja taas reilu ruokalusikallinen jäätelömassaa (tai niin paljon kun uskaltaa laittaa että pysyy kasassa) 😉

WP_20150731_07_44_31_Pro

– Laita pakkaseen vähintään 4 tunniksi, kuorruta maitosuklaasulalla ja pähkinärouheella, pakasta tiiviiseen muovirasiaan
– Syö nopeasti, nämä viedään käsistä 😀

WP_20150731_20_03_22_Pro-2
WP_20150731_21_35_01_Pro-2

Mahtavaa näissä on myös se, että jäätelön maustamiseen voi käyttää melkeimpä mitä tahansa, joten jokainen löytää varmasti oman suosikkimakunsa.

Ainesosat

Toffee/kinuski

Kategoriat

JäätelökakutKesäMuuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (1)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.8.2015 07:48

Voi mikä muistoja herättävä resepti! Nam! 🙂 Jäätelöauton linkutusta on tullut kuunneltua,sen luona on käyty ostoksilla ja nyt on ehkä itse ryhdyttävä vene tehtailijaksi!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa