1.8.2015
N. 2 litraa valmista jäätelöä
6 dl Floravispiä
1 prk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
Maustamiseen:
1,5 Daim patukkaa
1/2 pss Turkinpippureita
Pöyröö-salmiakkipulvetia
– Vaahdota Floravispi, kondensoitu maito sekä glukoosisiirappi pehmeäksi vaahdoksi
– Mausta oman makusi mukaan
– Tällä kertaa jaoin massan kahteen erään. Toisen maustoin rouhimalla massaan Daimia. Toinen satsi sai makunsa puolesta pussillisesta rouhittuja Turkinpippureita, sekä Pöyröö-salmiakkipulverista, jota ripottelin reiluiksi makuraidoiksi sinne tänne kerroksittain kun laitoin jäätelömassa pakastusrasioihin.
– Pakasta jäätelöa vähintään 4 tuntia ennen tarjoilua
Muita makuvinkkejä:
– Pätkistä tai muuta karkkia rouhittuna
– Mangososetta tai muuta hedelmäsosetta
– Hilloraita tai -sydän
– Myös erilaiset uutteet kuten Vaniljauute
– Kuivattu hedelmäjauhe / rouhe esim. Passionjauhe tai mustikkarouhe (löytyy nettikaupoista, erikoiskaupoista tai isoista marketeista)
– Valmiit jäätelökastikkeet; kinuski, suklaa, mansikka, lakritsa…
– Pähkinät, kuivatut hedelmät
– Limsakoneen limsamakutiivisteet (sodastream)
– Tuoreet marjat ja hedelmät
Lisäile makuaineita pikkuhiljaa maistellen ja katsellen, miten se vaikuttaa rakenteeseen. Älä lisää liikaa kerralla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä