27.5.2017
Pohja:
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
Täyte:
200g maustamatonta-tai vaniljatuorejuustoa
200g maustamatonta rahkaa
0,5 prk Lemoncurd-tahnaa
1 rkl sokeria
1 rkl sitruunan mehua
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl vispikermaa
– Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, nypi voin kanssa tasaiseksi
– Painele voideltuun/ öljyttyyn piirakkavuokaan ja pistele haarukalla
– Esipaista pohjaa n. 10 min. 190-asteessa
– Jos pohja kohoaa liikaa esipaiston aikana, painele sitä varoen lusikalla tasaisemmaksi
– Vatkaa keskenään sileäksi massaksi kaikki muut täytteen aineet paitsi kerma
– Vaahdota kerma ja lisää täytemassaan
– Sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle
– Paista 25-30 min
– Jäähdytä ja anna mieluusti vetäytyä jääkaapissa yön yli
– Koristele tomusokerilla ja tuoreilla mansikoilla
Pohjan ohje bongattu onnelasta-blogista. Pohja on hyvän makuinen gluteenittomaksi eikä murene käsiin. Joskin vuoka kannattaa voidella/ öljytä hyvin, sillä tämän piirakan kohdalla kävi niin että unohdin voidella vuoan ja tarvittiin terävä veitsi avuksi, että kakkupala saatiin ehjänä lautaselle. Mielestäni tämä pohja soveltuu hyvin myös irtopohjavuokaan tehtäväksi. Täyte on omalla ohjeella tehty. Täytteestä jää ihanan pehmeä, kunhan ei paista liian kypsäksi. Uunista otettaessa täyte saa olla vielä reilusti hyllyvää. Kypsyminen kun jatkuu vielä uunista ottamisen jälkeen näin tiiviissä piiraassa. Myös jääkaappi jähmettää lisää. Piirakka tarjoillaankin vasta seuraavana päivänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Lautaselle on luvassa sitruunan raikkautta ja mansikan makeutta! Hyvältä maistuu, nam! 🙂