9.1.2014
n. 5-6 pellillistä, cookieiden koosta riippuen
225 g voita
2,5 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 Daim patukka
1 levy Maraboun Daim-suklaata
– Vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokerit
– Lisää munat yksi kerrallaan, kokoajan sekoittaen
– Sekoita sooda jauhoihin ja lisää massaan
– Lisää lopuksi rouhitut suklaat
– Tee taikinasta pellille kokkareita, jätä leviämis varaa. Itse laitan n. rkl taikinaa 4 kpl riveihin, näin keksit eivät levitessään tartu toisiinsa
– Paista 175 asteessa 8-12 minuuttia uunista riippuen. Tärkeintä on, että cookiet jäävät keskeltä tahmeiksi eli ovat hiukan raakoja uunista otettaessa
– Anna jäähtyä
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Niin ja suosittelen lämpimästi tekemään koepaiston yhdellä tai parilla keksillä ja noudattamaan hyväksi todettua paistoaikaa minuutilleen. Ystäväni joutui paistaa keksejä 14min ja toiselle riitti paistoajaksi 8 min. Itse paistan 10min. Eli paljon on kiinni uunista . Kiireessä otin viime leipomiskerralla 2 pellillistä pois 9 minuutin jälkeen ja ne jäivät liian pehmeiksi. 🙂 vaikka hyviä ne oli silti.