11.10.2014
Ohjeella valmistuu kakku 19cm vuokaan, jos teet kakun perus isoon vuokaan, tuplaa annos.
Pohja:
100g tummaa suklaata
100g voita
2 munaa
1dl sokeria
2rkl tummaakaakaojauhetta
0,75dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
ripaus suolaa
Täyte:
n. 130g appelsiinimarmeladia
2dl suklaakermaa (valio) TAI 2dl kermaa+145g maitosuklaata
Maitosuklaaganache:
100g maitosuklaata
0,5 dl suklaakermaa
1 rkl voita
– Sulata suklaa + voi
– Vaahdota munat + sokeri
– Lisää muna-sokerivaahtoon huoneenlämpöinen suklaa-voi seos
– Sekoita kuivat aineet, siivilöi massaan ja sekoita varoen, ÄLÄ VATKAA ENÄÄ
– Paista kakkuvuoassa 20-30min, saa jäädä sisältä venyväksi, hiukan hyllyväksi. 🙂 älä paista liikaa.
– Jäähdytä kakku
– Vaahdota 2dl suklaakermasta TAI jos valmistat suklaakerman itse; vaahdota 2 dl kermaa, lisää 100 g sulaa suklaata
– Kostuta appelsiini tai mandariininmehulla
– Täytä appelsiinimarmeladilla ja suklaakermalla
– Laita jääkaappiin vetäytymään kuorrutteen valmistuksen ajaksi
– Laita kattilaan 0,5dl suklaakermaa, 100g maitosuklaata ja 1rkl voita. Kuumenna sekoittaen miedolla lämmöllä, kunnes seos on sulanut kiiltäväksi, ota pois liedeltä ja jäähdytä huoneenläpöiseksi, kuorruta kakku ja koristele mielesi mukaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kaunis, taiteellinen koristelu. Hopeahelmet piste i:n päällä. Sopii hyvin, ettei koristespritsauksen ydin ole ihan kakun keskellä. Koristekuvion epäsymmetrisyys näyttää piristävältä. 🙂