Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 

12 kerroksen Kahvi-Kinuski kakku

22.10.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/14894_kahvi-kinuski-kakku3_600x600.jpg

Kahvi-kinuski kakku

Pohja 1.
2 kpl n. 24 cm vuokaan valmistettuna

kakkupohja

125g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 dl mantelijauhetta
0,5 dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
2 keltuaista
1 tl vaniljasokeria

– Vaahdota voi+ sokerit
– Lisää keltuaiset yksitellen kokoajan vatkaten
–  Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, vatkaa tasaiseksi
– Piirrä kahdelle leivinpaperille kaksi ympyrää kakkuvuokaa apuna käyttäen,( käännä kynän jälki mielellään peltiinpäin, näkyy kyllä läpi leivinpaperista) TAI jos omistat kaksi saman kokoista irtopohjavuokaa, voit tehdä pohjat suoraan niihin
– Jaa taikina kahteen osaan ja painele taikina ympyröihin kahdeksi pohjaksi manteli- tai vehnäjauhon avulla, käytä jauhoja mahdollisimman vähän
– Paista 200 asteessa n. 10 min, irrota pohja leivinpaperista vasta jäähtyneenä

Pohja 2. 
4 kpl n. 24 cm vuokaan valmistettuna

kakkupohjaa

200 g voita
2 dl sokeria
5 keltuaista
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
1 dl huoneen lämpöistä vahvaa kahvia
pinnalle mantelilastuja

– Vaahdota voi ja sokeri
– Sekoita  kahvi ja maito keskenään
– Lisää taikinaan keltuaisia ja maitoa vuorotellen kokoajan sekoittaen
– Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää massaan
– Jaa taikina neljään osaan
– Levitä tasainen ohut kerros taikinaa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan TAI leivinpaperille piirrettyyn ympyrään. Periaate on sama kuin Pohjassa 1, mutta tästä taikinasta tulee 4 pohjaa. Itse valmistin pohjat 2 erässä kiertoilmauunissa
-Ripottele päälle hiukan mantelilastuja
– Paista 175-asteessa 20-25 min, jäähdytä hyvin ennen leivinpaperista irrottamista

– Valmista kinuski (Kinuskikissan ohje)

3 dl fariinisokeria
3 dl kermaa

– Keitä aineksia puhtaassa kattilassa n. 10 min. Lyhempi keittoaika siksi, että kinuskista jää hiukan juoksevamapaa ja on helposti levitettäävissä kakun väleihin hauraille pohjille
– Jäähdytä kinuski vaikkapa kylmässä vesihauteessa
– Ota jäähtyneestä kinuskista erikseen n. 7 rkl kinuskia, 6 rkl kinuskivaahtoa varten ja 1 rkl koristeluun

Kahvitäyte:

2,5 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
6 rkl hyvin vahvaa kahvia
0,5 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl tomusokeria

– Vaahdota kerma kevyesti vaahdoksi
– Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja kahvi HUOM! Lisää kahvi vähitellen ja maista välillä, lopputulos riippuu paljon  kahvin ladusta ja  vahvuudesta. Itse keitin niin vahvaa kahvia, että melkein tukka nousi pystyyn kun sitä maistoi, liian laimeasta kahvista ei saa riittävästi makua ja sitä joutuu laittaa paljon enemmän, jolloin täytteen rakenne kärsii
– Vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljakreemijauhe, laita kylmään vetäytymään

Kinuskivaahto:

4 dl vispikermaa
6 rkl kinuskia

– Vaahdota kerma ja mausta kinuskilla

Kinuski-mantelikrokantti

50 g fariinisokeria
2 rkl voita
Loput mantelipussista eli n. 75g (Käytössä oli rainbow mantelilastu 100g pussi)

– Sulata pannulla fariinisokeri ja voi, sekoita joukkoon mantelilastut
– Kun sokerivoi seos on sekoittunut tasaisesti manteleihin, levitä seos leivinpaperin päälle
– Murenna jäähtynyt krokantti haluamasi kokoisiksi palasiksi

Kostutukseen:

Maitokahvia

Aloita kakun kasaaminen.
(kerrosten järjestyksellä ei sinällään ole merkitystä, mutta itse tykkäsin kasata kakun järjestelmällisesti tähän tapaan)

– Alimmaksi tulee pohja 2. kostuta pohja kevyesti maitokahvilla ja levitä tai pursota pohjalle ohut kerros kinuskia ja  kahvitäytettä
– Aseta pohja 1. ja kostuta kevyesti maitokahvilla  ja levitä tai pursota pohjalle ohut kerros kinuskia ja  kahvitäytettä
– Aseta pohja 2. ja kostuta kevyesti maitokahvilla  ja levitä tai pursota pohjalle ohut kerroskinuskivaahtoa
– Aseta pohja 2. ja kostuta kevyesti maitokahvilla  ja levitä tai pursota pohjalle ohut kerros kinuskia ja  kahvitäytettä
– Aseta pohja 1. ja kostuta kevyesti maitokahvilla  ja levitä tai pursota pohjalle ohut kerros kinuskia ja  kahvitäytettä
– Aseta päällimmäiseksi viimeinen pohja 2. ja kostuta kevyesti maitokahvilla
– Pursota päälle loput kinuskivaahdosta
– Koristele mantelikrokantilla ja ohuella kinuskiraidalla
– Kakku on parhaimmillaan, kun sen antaa vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua. Sopii hyvin kahvin kanssa tarjottavaksi.

kahvi-kinuski kakku2

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

Kommentit (3)

Nallakarhu
28.10.2014 09:38

Kiitos kaunis. 🙂

mervime
27.10.2014 11:35

Voi hurjaa, mikä määrä kerroksia! Näyttää ja kuulostaa herkulliselta. Pääsispä maistamaan!

Kinuskikissa
23.10.2014 10:00

Mielenkiintoinen ohje, on tässä ollut kehittelemistä! 🙂 Kahvi ja kinuski ovat kyllä hyvä makupari.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa