Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

Vanhan ajan voipulla

17.3.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vanhan-ajan-voipullat_600x600.jpg

5 dl vettä 42 asteisena tai kädenlämpöisenä jos teet tuore hiivaan
2 pussia kuivahiivaa ( a 11g) tai 50 g tuorehiiva
noin 14 dl vehnäjauhoja
sokeria 2 dl
125 g laktoositon voi pehmeä, huoneenlämpöinen tai maidoton margariini maidottomaan versioon
1 1/2 tl suolaa

Taikina kuoreen:
1/3 osa pullataikinaa
250 g laktoositon voi tai maidoton margariini, huoneenlämpöinen
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

1 kananmuna voiteluun

Valmista pullataikina:
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi tai 42 asteiseksi riippuen kumpaa hiivaa käytät. Tuorehiivaa käyttäessä liota se kädenlämpöiseen veteen, kuivahiivalla tehtäessä sekoita hiivaa pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita 42 asteiseen veteen. Lisää taikinaan sokeria ja suola ja sekoita puuhaarukalla. Lisää vähitellen vehnäjauhoja ja vaivaa kunnolla käsin tai yleiskoneella. Lisää vaivauksen loppuvaiheessa pehmennyt voi ja vaivaa kunnolla.
Ota taikina kuorta varten 1/ 3 osa taikinaa toiseen kulhoon ja laita pohjataikina kohoamaan liinan alle lämpimään paikkaan.
Valmista kuori taikina:
Sekoita huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot sekä suola taikinan joukkoon voimakkaasti vaivaten. Laita kulho jääkaappiin siksi aikaa kun pohjataikina kohoaa ja leivotaan pulliksi.
Kun pohja taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi leivo siitä noin 20 pientä pyöreää pullaa ja laita ne kohoamaan ja anna kohota liinan alla jonkin aikaa. Ota taikinakuorta varten taikina pois jääkaapista ja kaulitse se levyksi josta otat noin 10 cm halkaisijalla olevalla pyöreällä muotilla( käytin lasia kun minulta ei löydy ympyrämuottia) yhtä monta ympyrää kuin pullia on. Aseta jokaisen kohonneen pullan päälle yksi taikina ympyrä tiukasti päälle. Voitele pullat kananmunalla ja anna niiden kuivahtaa noin 15 min ennen paistoa. Paista 200 c asteessa noin 15 min kunnes ovat Revenneitä ja kauniin ruskeita.  Nämä pullat ovat parhaimmillaan kunnolla jäähtyneinä.

Alkuperäisen ohjeen löysin täältä http://kakkuviikari.blogspot.fi/2016/01/voipullat.html

Erityisruokavaliot

Maidoton

Kategoriat

LapsetPikku-KinuskitPullat, munkit ja donitsit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (5)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
6.5.2017 20:33

Kiva kuulla maris, että tykkäsit pullista 🙂 juu tuo kardemumma on varmasti ollut hyvä lisä. Minä käytän sitä silloin kun kaapista sitä sattuu löytymään jotenkin en koskaan muista kardemummaa ostaa. Kävin galleriassa katsomassa pulliesi kuvaa oikein onnistuneilta näyttivät 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
6.5.2017 16:53

Moikka nalamuru!
Nämä pullat ovat olleet mielessäni siitä asti, kun ohjeen julkaisit. 😊 Tällä viikolla sitten yksi ilta ryhdyin ihan suunnittelematta kokeilemaan. Ja kokeilun jälkeen ei harmittanut mikään muu kuin se, että miten en ole aikaisemmin tämmöisistä ihanuuksista kuullut mitään. Aivan valtavan herkullisia! Kiitti, kun jaoit ohjeen. 🙂
Tein vain puolikkaan annoksen ja laitoin myös puolikkaan kananmunan, kun toinen puolikas meni sitten voiteluun. Kardemumman ystävänä hulautin sekaan sitäkin.
Huomasin vasta siinä tehdessä, että tässähän on näköjään vähän samaa ideaa, kuin monissa vanhoissa resepteissä joita olen nyt lähiaikoina kokeillut/huomannut. Eli valmista pullataikinaa ”parannellaan”, lisäämällä siihen aineksia. 😊
Jonkinlaisen kuvankin taisin pullistani ottaa. Joten yritän tässä saada galleriaan laitettua.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
18.3.2017 09:11

Kiitos Maris ja Mari-johanna on kyllä hyviä. Vein eilen iltavuoroon mennessäni asiakkaani iäkkäälle äidille muutaman maistiaisen ja hän kehui että tuli ihan nuoruus mieleen syödessään voipullaa.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
18.3.2017 07:41

Minä kyllä nyt komppaan Marista! Olen siis kuullut puhuttavan voipullista, mutta enpä ole koskaan ajatellut loppuun asti miten ne tehdään!
Kiitos Nalamuru,tässä ohje,joskus voisi kokeilla! Näyttää ainakin valtavan hyvältä! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
17.3.2017 16:40

Mielenkiintoista! Voipulla onkin minulle ihan uusi tuttavuus. Tai olen kyllä voipullista kuullut puhuttavan, mutta ehkä olen sekoittanut ne mielessäni voisilmäpulliin tai jotain.
Näitä aion varmasti kokeilla. Ovat varmasti tosi herkullisia. Melkein tekisi heti mieli ryhtyä hommiin, mutta ehkä tässä täytyy vähän malttaa odotella. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa