Kinuskileipomo nalamuru

Kategoria: Leivokset,  Muuta makeaa Nähty 4536 kertaa
 
01.03.2015
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Turkinpippuri-Lakritsipalat


Ostin jokin aika sitten lakritsijuurijauhetta eko kaupasta ja pohdein, miten sitä voisin hyödyntää. Sain idean että tekisin vaalean mokkapalatyylisen pohjan johon laitain lakritsijuurijauhetta ja turkinpippurirouhetta ja teen päälle hopeatoffeista lakritsikinuskin. Lakritsikinuskiin olen tutustunut hellapoliisin sivuilla ja hyödynsin siihen hellapoliisin merirosvokakun lakritsikinuski ohjetta. Sain vihdoin hankittua itselleni kinuskikissa sarjan iloleipuri piirakkavuoan irtopohjalla, johon valmistin tämän leivonnaisen. Vuoan mitat 35x3x11 cm ja tilavuus 0,7 l. Tällaiseen resepti testailuun kyllä juuri passelin kokoinen vuoka, kun ei tule liikaa syötävää kerralla. Laskin reseptiin myös määrät uunipellillistä varten. Pakko kehua, että näistä tuli kyllä todella hyvän makuisia.

Kinuskikissan pitkään irtopohjavuokaan:

2 kananmunaa
0,75 dl tummaa muscavado ruokosokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl lakritsijuurijauhe
0,5 dl turkinpippurirouhe
50 g sulatettu voita tai margariinia
0,5 dl maitoa

Päälle: Lakritsikinuski: 100g eli n. 19 hopeatoffee karkkia ja 1dl kuohukermaa.

Uunipellilliseen:
4 kananmunaa
2,5 dl tummaa muscavado ruokosokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 tl lakritsijuurijauhetta
1dl turkinpippurirouhetta
100g sulatettua voita tai margariinia
1,5 dl maitoa
Päälle:  300g hopetoffee karkkeja ja 3dl kuohukermaa

Vaahdota kananmunat ja muscavadosokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmuna-sokerivaahdon sekaan. Sekoita lopuksi varovasti maito ja sula rasva sekaan. Kaada taikina voidellun piirakkavuoan tai leivinpaperi päällysteisen uunipellin päälle. Paista uunissa piirakkavuokaa 200 asteessa noin  12 min tai  uunipellillista noin 15 min 225 asteessa. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Valmista lakritsikinuski:
Laita hopetoffeet ilman paperikäärettään kattilaan kerman kanssa ja keitä kinuskiksi. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia niin että seos sakenee paksuksi kinuskiksi. Voit halutessasi lisätä nokareen voita keittämisen loppuvaiheessa tuomaan kinuskiin kiiltoa. Anna jäähtyä hyvin pieni hetki ja kaada varovasti pohjan päälle samalla spatulalla levittäen tasaiseksi kerrokseksi. Koristele koriste rakeilla tai  strösseleillä ja turkinpippurirouheella.

IMG_9169       IMG_9185

IMG_9231