4.12.2014
Herkkusienipiirakka
Pohja:
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutale
1dl ruisjauho
1rkl pellavansiemeniä
1tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
0,75dl rypsiöljyä
1,5dl vettä
Täyte:
200g herkkusieniä
2 pientä sipulia
2dl laktoositon kuohukermaa tai ruokakermaa
1 kananmuna
1/2 tl suolaa tai yrttisuolaa
1,5dl juustoraastetta
( Valio mustapekka juustoa)
Valmista pohja:
Laita uuni lämpeämään 200 c asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuonpohjalle ja reunoille. Voit halutessasi esipaistaa pohjaa noin kymmenen minuttia ennen täyteiden laittoa. Minä jätin tällä kertaa esipaiston väliin.
Valmista täyte:
Pese ja pilko herkkusienet viipaleiksi. Kuori ja pilko sipulit. Kuulota paistinpannulla voissa sipuleita ja herkkusieniä niin että saavat kauniin värin, mausta suolalla. Laita pannu pois päältä ja sekoita joukkoon kerma sekä kananmuna. Kaada täyte pohjan päälle. Minulla oli kotona pieni jämä mustapekka tuorejuustoa niin laitoin loput pieninä paloina täytteen päälle. Ripoittele päälle vielä juustoraaste.
Paista uunissa alatasolla noin 30 minuuttia
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä