Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

Lakritsi-herukka kakku suklaisella lasikiilteellä

15.4.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9971_600x600.jpg

Lakritsi-herukka kakku
10-12 annosta

Kakku pohja:

2 kananmunaa
sokeria sama tilavuus kuin munia
Vehnäjauhoja ja 1 -2 rkl tummaa kaakaojauhetta sama tilavuus määrä kuin munia
1 tl leivinjauhetta

valmista kuten tässä kinuskikissan ohjeessa mutta käytä 18 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaa ja paista vain noin 20 minuuttia http://www.kinuskikissa.fi/tumma-sokerikakkupohja/?hakusivu=1

Herukkatäyte:

3dl (200g) punaherukoita
2dl vispikermaa
200g valio viola mustaherukka tuorejuusto
1 dl sokeria
5 liivatelehteä
1 pienen limen mehu + hieman kylmää vettä ( yhteensä 1/2 dl nestettä)

Lakritsitäyte:

2dl lakritsikastiketta
2 dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
1/2 dl vettä josta pieni osa voi olla salmiakki mikseriä

Päälle:

2dl vispikermaa
1 rkl sokeria
200g valio vanilja rahkaa

Peilikirkas suklaa kuorrute:

1 1/4 dl vettä (125 ml)
225 g sokeria ( hieman alle 3 dl)
5 liivatelehteä ( yhteensä 10g)
150 g tummaa suklaata
30 g kaakaojauhetta ( hieman alle 1 dl)
3/4 dl kuohukermaa ( 65 ml)

Koristeluun esimerkiksi ananaskirsikoita ja apteekin salmiakki rouhetta.

Valmista pohja ohjeen mukaan ja anna sen jäähtyä useampi tunti. Leikkaa pohja kahtia. ja kostuta pohjaa ennen irtopohja vuokaan laittoa pienellä määrällä maitoa tai laktoositonta maitojuomaa.

Valmista herukka täyte:

Soseuta punaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.  Jos käytät pakaste marjoja niin anna niiden sulaa ennen survomista.
Laita liivatelehdet likoamaan yksitellen kulhoon, jossa kylmää vettä.  Vaahdota kermavaahto ja sekoita siihen tuorejuusto sekä sokeri ja punaherukkasose. Laita kattilaan yhden limen mehu ja hieman vettä ja kun ne kiehuu ota pois liedeltä. Lisää nesteen joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet samalla sekoitellen. Kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen samalla täytettä sekoitellen. Kaada täyte irtopohjavuokaan, (halkaisija 18 cm) johon on pohjalle laitettu leivinpaperin päälle puolet kakkupohjasta ja reunoille reunakalvo (reunakalvo välttämätön sillä kakku tulee reilusti reunojen yli tai toinen vaihtoehto on isompi vuoka). Laita jääkaappiin hyytymään vähintään kahdeksi tunniksi ennen seuraavan täytteen laittoa.

Valmista lakritsitäyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kermavaahto. Sekoita joukkoon tuorejuusto, lakritsikastike ja sokeri. Laita vesi ja halutessasi pieni määrä salmiakki mikseriä joka on ravisteltu hyvin kattilaan ja lämmitä kunnes se kiehuu. ota pois liedelta ja lisää ylimääräisestä vedestä puristellut liivatelehdet joukkoon ja sekoita kunnes liivatteet sulavat nesteeseen. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana samalla täytettä sekoittaen. Kaada lakritsitäyte vuokaan herukkatäytteen päälle ja anna hyytyä kaksituntia. Lisää päälle toinen puoli kakkupohjasta jota voit kostuttaa ensin hieman. Anna hyytyä jääkaapissa vielä ainakin kaksituntia tai yön yli.

Ota kakku pois vuoasta ja irrota reunakalvo.

lakritsiherukkakakku      kakku ilman päälisiä kakku kermat päällä
Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri ja rahka. Levitä kakun päälle. siloita pinta tasaiseksi. Laita kakku useammaksi tunniksi pakastimeen. Mielellään yön yli kuorrute onnistuu parhaiten täysin jäätyneeseen kakkuun.

Valmista peilikirkas kuorrute:

Kuorrutteen alkuperäisen ohjeen löysin täältä lopussa siis video jossa mukana ohje:

http://wunderpix.com/17-pictures-mirror-finish-cakes-are-a-feast-for-the-eyes/

Laita liivatteet yksitellen likoamaan kulhoon jossa kylmää vettä.
Lämmitä 125 ml vettä sokerin kanssa kattilassa kiehuvaksi samalla käsi vispilällä sekoitellen.  104 c asteessa ota pois liedeltä. Sekoita vesisokeri seoksen joukkoon suklaa paloiteltuna ja sekoita hyvin vispilällä. Lisää joukkoon samalla koko ajan vispilällä sekoittaen kaakaojauhe jonka olet etukäteen siivilällä sihdannut. Lisää lopuksi joukkoon kuohukerma ja sekoita hyvin vispilällä. Sekoittele aina välillä vispilällä.  Kun neste on jäähtynyt 60 asteiseksi lisää joukkoon hyvin ylimääräisestä vedestä puristellut liivate lehdet. sekoita hyvin vispilällä ja siivilöi neste sopivaan kulhoon. sekoita nestettä hetki sauvasekoittimella ja tämän jälkeen siivilöi neste vielä kerran. Anna jäähtyä 29 asteiseksi välillä vispilällä sekoitellen.

kuorrute kohta päälle
Ota kakku pakastimesta ja laita se esimerkiksi kakkuritilän päälle jossa alla on uunipelti tai kuten minulla on kuvassa vuoassa johon laitettu kakkuvuoka nurin päin ja kakku siihen päälle. Kaada kuorrute kakun päälle ja tarvittaessa siisti tasaiseksi. Kuorrutetta tippuu astian pohajalle niin jätä se siihen myös jääkaappiin laiton ajaksi. Nosta kakku tunniksi jääkaappiin ja tunnin päästä siirrä tarjoiluastialle ja koristele haluamallasi tavalla.  Minä laitoin alas reunoille salmiakki rouhetta käsin asetellen ja kakun päälle kolme ananaskirsikkaa. Käytin myös lopun päälle laitettavasta kermasta koristeluun, kun sitä jäi hieman yli värjäsin vain kerman punaisella pastavärillä ja pursotin wiltonin m1 tähtityllalla. Tein myös sokerimassasta pienen koristeen jonka asetin kerman päälle tuo pieni kamera koristeen päällä on tehty yhdestä tai kahdesta lakritsi alkusta pehmittämällä makeista käsissä ja sitten muotoilemalla kameran muotoon. Laita kakku jääkaappiin jos et tarjoile sitä heti.

IMG_9988

Ainesosat

Herukka/viinimarjaLakritsi/salmiakkiSuklaa

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

ÄitienpäiväSyntymäpäivätTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (12)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
14.5.2016 18:26

Kiitos Satu olin tähän kyllä itsekin oikein tyytyväinen ulkonäköä ja makua myöten.

Satu
Kinuskileipomo Satu
14.5.2016 10:23

Todella ihanan näköinen kakku!

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
17.4.2016 20:14

Kukkopilli: Kiva kun tulit kertomaan ☺ Kuulostaa oikein hyvältä muunelmalta. Vadelma sopi varmasti myös hyvin lakritsin pariksi. Onnea sinulle syntymäpäivän johdosta!

kukkopilli
Kinuskileipomo kukkopilli
17.4.2016 19:20

Tuumasta toimeen! Tein tätä itselleni synttärikakuksi tosin aika paljon muokattuna. Pohjan tein Dominoista ja punaherukat vaihtuivat vadelmiin, kun herukoita ei ollutkaan pakastimessa. Kuorrutetta en tehnyt lainkaan, mutta todella herkkua kakku kuitenkin oli. Kiitos ideasta, maut saivat paljon kehuja! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
16.4.2016 19:29

Kiitos maris. Sopi kyllä oikein hyvin lakritsin kanssa tuo punaherukka ja tykästyin siihen kyllä niin että toistekin hyödynnän kakun teossa 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
16.4.2016 18:06

Oho, tosi upea! Ja hienoa, kun rohkeasti kokeilit tuota punaherukkaa. Ja vielä tuota uutta mustaherukkatuorejuustoakin lisäksi täytteeseen. Varmasti passaa lakritsin kanssa kuin nenä päähän. 🙂 Itse tykkään herukoista tosi paljon, mutta valitettavan harvoin tulee niitä leivonnassa käytettyä, vaikka sopisivat monenlaiseen juttuun loistavasti. Niin kuin tähän sinunkin kakkuusi. 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
16.4.2016 11:19

Kiitos mari-johanna :)Tuo kuorrutus on hieman aikaa vievä (minulla taisi noin tunti kulua sen kanssa), mutta halusin sen nyt testata ja on kyllä näyttävä. Koristeeksi sen kanssa olisi hyvin riittänyt nuo ananas kirsikat. Jos haluaa tämän kakun kanssa päästä helpolla niin tuon päällimmäisen suklaakuorrutuksen voi jättää tekemättä ja säästää erityistilaisuuksiin, jolloin haluaa näyttävämmän kakun.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.4.2016 22:48

NAM! 🙂 kyllä kuulostaa hyvältä! Seurasin keskusteluasi Marisin kanssa ja odotin jo mitä mahdat keksiä?! Miehelläsi oli varsin maukas päivä! Onnea! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
15.4.2016 21:22

Kukkopilli varmasti toimisi ihan juustoakkunakin voi tehdä vaikka keksi pohjan, jos haluaa. Jos ei ole reunakalvoa niin tee isompaan vuokaan tämä tulee aika korkeaksi yli tuon 18 cm vuoan.

kukkopilli
Kinuskileipomo kukkopilli
15.4.2016 21:19

Luuletko, että tämä toimisi tavallisena juustokakkuna, siten että tekisi vain yhden pohjan ja sen päälle täytteet eikä kuorrutetta ollenkaan? Maut vaikuttavat tosi herkullisilta, mutta haluaisin hieman oikaista valmistuksessa.

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa