Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

Kilpikonna teema juhlat

16.10.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_kilpikonnakeksit-ja-muffinit_600x600.jpg

kilpikonna täytekakku

1 kokonainen ja 1/3 osa kinuskikissan levykakkupohjaa http://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/?hakusivu=1
väliin:
1 purkki 200g laktoositon päärynäkinuskirahka
päärynäsosetta 215g purkki 1 ja puoli purkkia
diplomaattikreemiä eli laktoositonta vispikermaa 2 dl ja vaniljakreemiä 0,5 dl vaniljakreemijauhetta ja 1,5 dl vettä sekoita vispilällä noin 5 min ja sekoita vatkatun vispikerman sekaan. Tein tällä suhteella toiseen kakkuun ja käytin yli jääneet eli noin puolet tästä tähän kilpikonna kakkuun.
Kostutukseen maitoa noin 1dl johon sekoitettu 1 tl vaniljasokeria
Päälle: laktoositonta vispikermaa 2,5 dl + 1 purkki laktoositonta maitorahkaa 6 kinder munaa 2 pyöreää karkkia silmiksi ja lakunauhaa kynsiksi sekä strösseleitä jalkoihin. pikkuinen suklaapatukka esim. pätkis, ahaa tai da capo hännäksi.

Minulla oli noin 1,5 l vetoinen pyöreä kulho johon kokosin kilpikonnan kilven. Vuorasin kulhon muovikelmulla. Leikkasin levykakkupohjaa kulhoon sopiviin pyöreisiin paloihin ja kokosin vuorotellen kakkupohjaa ja täytettä kulhoon. kulho oli tässä työvaiheessa nurin päin. Aloitin ja lopetin levykakkupohjaan. Laitoin täytettä suoraan päärynäsosepurkista puristaen kostutetun levypohjanpäälle ja levitin lusikalla ohuen kerroksen koko alueelle sen jälkeen laitoin päärynäkinuskirahkapurkista rahkaa sopivasti ja lopuksi diplomaattikreemiä. Kulhoon laitoin kannen päälle ja oikein päin yön yli jääkaappiin tekeytymään. jalat ja pään leikkasin levykakkupohjasta jalkojen ja päänmuotoisiksi kostutin ja laitoin 2 levyn väliin päärynäsosetta sillä kreemi ja rahka menivät kaikki kilpeen. Käärein jalat ja pään muovikelmuun  ja  laitoin lautasen päällä jääkaappiin yhtä pitkäksi ajaksi kuin kilven. Tarjoilu päiväni murustin tarjoilulautaselle digestivekeksejä ”hiekkarannaksi” ja kumosin kulhosta kilven keskelle ja laitoin sivuille jalat ja pään. Vatkasin kerman vaahdoksi laitoin kermaan mausteeksi 2tl sokeria ja sekoitin maitorahkan kermanjoukkoon. Päällystin kilpikonnan kermarahkaseoksella. Lopuksi koristelin kilpikonnan kindermunan palasilla ja strösseleillä sekä karkeilla. Häntään leikkasin pienen palan ahaa mintucrisp patukasta jonka kärjen tein kolmion malliseksi. Kuva otettiin  ennen kuin muistin laittaa pöytään kaulintamassasta edellisenä päivänä tekemäni simpukat, jotka olivat hiekkarannalla kilpikonnan kanssa.

kilpikonnakeksit              kilpikonnakakku

kaupan valmismurotaikinaa ja kilpikonnanmallisia piparimuotteja kauli taikinan sopivan paksuiseksi ja ota muotilla kilpikonnia pellille. Paista uunissa murotaikinapaketin ohjeen mukaan.
Sulata suklaata ja koristele keksit sillä ja strösseleillä.

kilpikonnakeksit ja muffinit

kilpikonnamuffinit

http://www.kinuskikissa.fi/minttusuklaamuffinssit-ja-talven-viimeiset-lumihiutaleet/?hakusivu=1

Tein muffinit kinuskikissan mintusuklaamuffinit reseptillä, mutta käytin pätkisten sijaan maraboun tummaa mintusuklaata taisi olla Premium mint. Tein ilman suklaa sydäntä eli pilkoin kaikki suklaat taikinaan. Tosin osan suklaasta päätyi pikku leipurien suihin jo ennen taikinaan pääsyä. Päälle sulatin laktoositonta maitosuklaata ja laitoin  vihreitäkuulia pääksi ja vartaloksi ja päärynäveneitä tai muita sopivia vihreitä karkkeja jaloiksi. silmiksi käytin pieniä suklaahippuja jotka kiinnitin kilpikonnan päähän vihreälläkoristegeelillä. Vihreän kuulan puolitin ensin 2 pallon puolikkaaksi ja toisesta puolikkaasta leikkasin veitsellä alaosan vartalon aluseksi ja laitoin toisen puolikkaan tämän päälle ja pienemmän puolikkaan pääksi.  olimme tehneet muffineita lasten kanssa etukäteen pakkaseen ja juhla aamuna otin muffinit sulamaan ja koristelin ne kun olivat sulaneet.Koristelin noin 10 muffinia ja muutoin jätin muffinit koristelematta. Kinuskikissan mintusuklaa muffinien lisäksi tarjolla oli kananmunattomia suklaamuffineja.

kilpikonna voileipäkakku

http://www.kinuskikissa.fi/tomaatti-charlotta/?hakusivu=1

kinuskikissan tomaatticharlotta kilveksi ,sillä muunnelmalla että metwurstin sijaan käytin 300g kinkkupaloja ja tuorejuuston ja ranskankerman sijaan käytin laktoositonta turkkilaista jogurttia 400g purkin. Täytettä jäi charlotasta juuri sopivasti yli niin sain sitä myös kilpikonnan pään ja jalkojen väliin, jotka siis leikkasin täysjyväpaahtoleivästä pään ja jalkojen malliin. Jalkoihin käytin 2 paahtoleipää, jotka leikkasin kolmion malliin ja väliin laitoin täytettä sitten vielä pyöristin vähän kolmion kärkeä, päälle laitoin kurkkuviipaleita. Päähän käytin kolme paahtoleipää, jotka leikkasin pään malliin ja laitoin 2 väliin täytettä ja vielä puolikkaan kirsikkatomaatin kieleksi ja kurkusta leikkasin silmät. Käärein jalat ja pään muovikelmuun ja laitoin jääkaappiin tomaatticharlottan kanssa yhtä pitkäksi aikaa. Minulla meni kilpikonnaan yhteensä 1 iso pussi täysjyväpaahtoleipää.Tomaatteina käytin oransseja isoja luumutomaatteja 1 rasian. Tarjoilupäivänä kumosin digestive keksimurkan päälle tarjoiluastiaan tomaatticharlotan ja laitoin vierelle jalat ja pään. Ongelmaksi muodostui ettei turkkilainen jogurtti sitonut tomaatteja kunnolla Charlottassa, niin muutama tomaatti putosi pois kilvestä kaadettuani tarjoilulautaselle kulhosta Charlottan. laitoin pudonneet tomaatit sitten kiinni valkosipuli aolimajoneesilla niin sain kilpikonnan pysymään mallissaan juhlien alkuun asti.
kilpikonnavoileipäkakku

Kilpikonna pasteijat
n. 11 kpl

1kg kaupan torttutaikina levyjä
riisiä 0,5 dl ja jauhelihaa 200g. nämä arvioita sillä itse keitin riisiä enemmän ja jauhelihaa paistoin 400 g ja niitä jäi älyttömästi yli
jauhelihamaustetta
Sulatin torttutaikinalevyt paketin ohjeen mukaan. Keitin kattilassa riisiä ja paistoin pannulla jauhelihan, jonka maustoin jauheliha mausteella, Sekoitin riisin ja jauhelihan keskenään. Kaulin hieman sulanutta torttulevyä ja otin pyöreällä torttumuotilla 2 ympyrää levystä laitoin toiseen ympyrään keskelle jauhelihariisisekoitusta ja laitoin toisen ympyrän päälle jonka jälkeen nipistelin ympyrät kilpikonnan muotoon kiinni eli 4 jalkaa ja häntä pääksi pyörittelin ylijäänyttä taikina levyä ja laitoin kilpikonna pasteijat pellille. Voitelin pasteijat kananmunalla ja paistoin 200 c uunin keskitasolla noin 20 min.

Kategoriat

LapsetMuffinssitTäytekakutTeemajuhlatVoileipäkakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (2)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
24.10.2014 17:23

Kiitos. Juhlia oli hauska ideoida kilpikonna teemalla.

Kinuskikissa
23.10.2014 09:55

Katsoin jo aiemmin tätä ihanaa teemapostaustasi, mutta nyt vasta ehdin kommentoida. Eli tosi virkistävän erilainen ja suloinen teema ja upeita ideoita olit kehitellyt kilppariaiheesta!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa