Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Marenkikeiju

Rapeat patongit

15.11.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_patonki1_1_600x600.jpg

Patongit (4 kpl)

4 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
0,5 tl sokeria
2 tl suolaa
n. 10 dl jauhoja (vehnä, hiivaleipä, sämpylä…)
1 dl öljyä

Mittaa vesi kulhoon, lisää siihen sokeri & suola. Sekoita keskenään kuivahiiva ja noin puolet jauhoista. Lisää ne veden sekaan. Lisää jauhoja niin paljon että taikina irtoilee käsistä ja kulhosta. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikina hyvin.

Nostata taikinaa noin 30 minuuttia. Painele tämän jälkeen ilmakuplat pois ja nostata toiset 30 minuuttia.
Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse suorakaiteenmuotoisiksi levyiksi. Rullaa kulmasta kulmaan ja kohota vielä 20 minuuttia. 10-15 minuuttia, 250 astetta. (Rapea kuori = suihkuta suihkepullolla vettä patonkien päälle tai kaada sitä tilkka uunin pohjalle paiston aikana —>> höyry)

Kategoriat

Leivät, sämpylät ja rieskat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_patonki1_1_400x400.jpgMarenkikeijuRapeat patongit
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_kinuskikissaan1_400x400.jpgMarenkikeijuBanaani-suklaakeikauskakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_kakku1_1_1_400x400.jpgMarenkikeijuSuklainen isänpäiväkakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_kinuskikissaan_400x400.jpgMarenkikeijuChocolate chip cupcakes
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_marmoricupcakes2_400x400.jpgMarenkikeijuMarmoroidut cupcaket
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16218_6_400x400.jpgMarenkikeijuTiramisu + savoiardikeksit

Kommentit (7)

kanelileipuri
11.6.2023 15:24

Todella hyvä patonkiohje, menee ehdottomasti jatkoon! Kiitos!

Paula Auvinen
20.11.2022 17:28

Liian vähän nestettä jauhomäärään nähden, nostatusta tarvitsee enemmän

leivontaintoilija
25.7.2018 12:29

Ohjeella tuli todella hyvät patongit! Neljä hyväkokoista valmista patonkia vaikka raakana näyttivät vähän pieneltä. Hyvä resepti!

Marjo S
23.1.2018 14:18

Hei. Olen leipomassa tätä patonkia ja mietin, että kuinka korvaisi tuon öljyn määrän sulatetulla voilla? Ei ole öljyä ja siksi kysymys 😊

tiit-su
9.3.2017 13:01

Tästä on tullut meidän luotto patonkiresepti. Vaihdellaan vain jauhoja. Kokeilin myös laittaa sisään täytettä ja ai että tuli hyvää.

Anne Pykälistö
27.9.2016 14:41

Tästä tuli suosikkiresepti <3

Pauliinaa
30.4.2016 10:19

Hei,Marenkikeiju!Kokeilin tätä reseptiä ja tein leivistä ihan ”tavallisia” leipiä.Ja voi että oli hyvää!:)Meillä tykättiin tosi paljon.Vaikka ainekset olivatkin yksinkertaisia, niistä syntyi ihana makuelämys.Kiitos!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa