Kinuskileipomo Toiveita ja tomusokeria

Kategoria: Kakkutikkarit,  Laskiaistempaus Nähty 774 kertaa
 
17.02.2017
 
6 kommenttia

Erityisruokavaliot: -

Laskiaispullapopsit


Minäkin päädyin kokeilemaan millaisen version saisin kehiteltyä laskiaspullasta. Sain aikaan laskiaispullapopseja, juu cake popsien sukulaisia. Käytin päällisenä mantelimassaa, lähinnä teknisten ominaisuuksien vuoksi sekä taittamaan pahinta makeutta. Vaniljatuorejuuston voisi korvata vaikkapa uudella vadelmatuorejuustolla ja koristeeksi sopisivat erinomaisesti vaikkapa kuivatut vadelmat tuomaan kaivattua raikkautta.

Laskiaispullapopsit 15kpl

2 pikkupullaa (n. 200g)

n. 100g vaniljatuorejuustoa

150g mantelimassaa

200g valkosuklaata

tomusokeria

nonparelleja tms. koristeita

Pops-tikkuja

Kuivattelin pullaa, jotta sen saisi helpommin revittyä pieniksi paloiksi. Sekoittelin pullan sekaan tuorejuustoa sen verran, että massasta tuli hyvin muotoutuva, eli n. 100g. En halunnut tuorejuustoa liikaa, jottei massasta tulisi liian kosteaa, siksi testailin sitä useampaan kertaan.


Muotoilin massan palleroiksi, jotka päällystin mantelimassalla. Aluksi kokeilin kaulia mantelimassan ohueksi levyksi, mutta totesin, että helpointa oli muotoilla massa käsin kiekoksi. Tomusokeria käytin estämään tarttumista sekä tuomaan makeutta mantelimassaan.

Mikäli lisämakeutta ei kaipaa, on parempi käyttää vaikka maissitärkkelystä, koska sokeri hiljalleen sulaa ja tekee hommasta tahmaisempaa. Valmiit pallerot laitoin jääkaappiin toviksi jähtymään.

Jäähtyneisiin palleroihin kiinnitin pops-tikut sulaa valkosuklaata apuna käyttäen. Tämän jälkeen laitoin pallerot pakastimeen jäähtymään kunnolla.

Pallerot kuorrutin valkosuklaalla. Kun popsit ovat kunnolla jäähtyneet kovettuu valkosuklaa melko nopeasti pintaan. Suklaa voi olla vaikea saada tasaiseksi, jolloin kannattaa tehdä kuten minä teen, käännän vaikeudet voitoksi :D! Pyörittelin valkosuklaassa kastettua palleroa vinhasti suklaakulhon päällä, jolloin suklaa kovettui hauskaksi rypyläpinnaksi. Päälle vielä koristerakeita ja, avot, nätti suupala on valmis! Popsit kannattaa säilyttää jääkaapissa tarjoiluun asti ja nautiskella kylmänä.