Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Talkkuna-kesäkurpitsa-suklaakakku

25.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-215_600x600.jpeg

Talkkuna-kesäkurpitsa-suklaakakku
(n. 1,5 l vuokaan)

Kakkutaikina:
2 kananmunaa
1 1/4 dl rypsiöljyä
3/4 dl maustamatonta jogurttia
2 dl fariinisokeria (voi olla suht tiiviisti mittaan pakattu)
1 tl vaniljauutetta
4 dl jauhoja (talkkuna- tai vehnäjauhoja tai niiden seosta)
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
3/4 tl soodaa
3/4 tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
n. 10 dl kesäkurpitsaa raastettuna (kesäkurpitsan paino n. 450 g)

Kuorrute:
130 g tummaa suklaata (käyttämäni suklaan kaakaopitoisuus 70%)
1 dl kuohukermaa

Voitele ja jauhota pitkänmallinen leipävuoka tai rengasvuoka (n. 1,5 l). Jauhottamiseen voit käyttää korppujauhoja tai esim. kaakaojauhetta.

Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja rouhi suklaa.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, suola, sooda ja leivinjauhe keskenään.
Sekoita toisessa suuremmassa kulhossa kananmunat, rypsiöljy, jogurtti, fariinisokeri ja vaniljauute.
Yhdistä kuivat aineet kosteiden aineiden sekaan ja lisää samalla myös kesäkurpitsaraaste ja rouhittu suklaa. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 55-65 minuuttia.
Kokeile tikulla kypsyys. Kun tikkuun jää vain muutamia kosteita murusia, on kakku kypsä.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kuin kumoat sen. Kakku on lämpimänä hauras, joten ole varovainen. Anna kakun jäähtyä kokonaan ritilän päällä ennen kuorruttamista. (Voit myös kääräistä kakun tuorekelmuun tai laittaa muovipussiin ja kuorruttaa kakun vasta seuraavana päivänä.)

Sulata suklaa mikronkestävässä astiassa miedolla teholla välillä sekoittaen.
Lämmitä kuohukerma kattilassa selvästi kädenlämpöistä kuumemmaksi, mutta älä anna kerman kiehahtaa. Ota kerma pois levyltä ja lisää sekaan sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Valuta kuorrute ritilällä olevan kakun päälle ja reunoille. (Jos suklaakuorrute tuntuu liian löysältä kuorruttamiseen, odottele ja sekoittele hetki, jotta se paksuuntuu hieman).
Nosta kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Tässä kuvassa näkyvässä kakussani on koristeena kurpitsansiemeniä, kullanväristä sokeria ja kesäkurpitsan kuoresta muotoiltu ruusu.

Ainesosat

SuklaaTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

Pähkinätön

Kategoriat

KahvikakutKesäMuut juhlapöydän kakutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
1.10.2017 19:52

Lissy, ole hyvä! Mukava kuulla, että kakku pääsi jonon jatkoksi. 😊 Itse olen tässä viime aikoina huomannut, että oma ”reseptilaatikkoni” taitaa olla mallia pohjaton. 😂

Lissy
Kinuskileipomo Lissy
1.10.2017 19:16

Kiitän reseptistä, meni reseptilaatikkoon jonottamaan 😀

maris
Kinuskileipomo maris
1.10.2017 18:37

Suosittelen lämpimästi antamaan mahdollisuuden niin kakulle kuin talkkunallekin, Kinuskiemo. 😊 Pakastin osan tästä kakusta ja vanhempieni kahvipöytään sitä sieltä lopulta päätyi myös. Kehuivat kovasti maukkautta ja mehevyyttä. Itse myös pidin tästä tosi paljon. Ja onhan tämä myös aika ”terveellinen”, jos siitä vinkkelistä suklaakakkuja lähtee vertailemaan. ☺️
No joo…ruusu on ehkä vähän nurkassa. Myönnetään. Mutta siinäkin on vähän se, että mistä näkökulmasta asiaa katsoo. Näin aseteltuna ruusu sai ”paistatella” rauhassa paikallaan viimeiseen palaan asti. 😄

Kinuskiemo
1.10.2017 13:33

Ihanan paksu suklaakuorrute houkuttaa komean kakun päällä. Nam! Jos minä nyt sen talkkunajauhopussin ostan (Kiinnostuin Lissyn talkkunajälkiruoasta.), niin tämä kakku voisi olla kiva mahdollisuus talkkunalle. Ainakin osana jauhoista. ”Kultainen” sokeri on ”ylellinen” koriste tummasuklaisella pinnalla. Kakun teemaan sopivan kurpitsankuoriruusun voisi tietysti siirtää pois tuolta ”nurkasta” ja sijoittaa kakulle näyttävämmin. Kakku on upea tarjottava kahvipöydässä. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa