Kinuskileipomo maris

Kategoria: Laskiaistempaus,  Muffinssit,  Syntymäpäivät Nähty 2168 kertaa
 
19.02.2017
 
5 kommenttia

Suolaisen kinuskiset suklaamuffinssit


Odotin jo kovasti pääseväni tutustumaan Valion uusiin kinuski- ja vadelmatuorejuustoihin, mutta lähistöni ruokakaupoissa näitä makuja ei ole ollut saatavilla. Nyt kuluneella viikolla odotukseni vihdoin palkittiin, ja mukaani kauppareissulta tarttui rasiallinen kinuskinmakuista tuorejuustoa.
Mitään suunnitelmaa minulla ei oikeastaan ollut, miten tuorejuustoa hyödyntäisin. Niinpä aukaisin rasian ja maistoin kinuskista herkkua lusikalla. Siinä makustellessa tuli ahaa-elämys: kinuskia + suolapähkinöitä!
Niinpäs sitten päädyin tekemään suklaamuffinsseja kinuskisella kerma-tuorejuustovaahdolla ja suolapähkinöillä. Minulla ei ollut kuin se yksi rasiallinen tuorejuustoa käytössäni, mutta halusin kuitenkin kaikkiin muffinsseihin muhkean kuorrutteen. Siksi vaahdotin kermaa tuorejuuston sekaan ja samalla pelkäsin, että kinuskin maku häviää tyystin. Mutta ei onnekseni hävinnyt. Jos käytettävissäni olisi leivontahetkellä ollut enemmän kinuskituorejuustoa, niin luultavasti olisin päätynyt käyttämään sitä enemmän ja kermaa hieman vähemmän. Mutta oikein tyytyväinen olin näinkin. Ulkonäöllisesti tavoittelin laskiaisen henkeä eli laskiaispullan tyyliin leikkasin muffinsseista lakkiosan irti. Kuorruttamisen voi kuitenkin vallan mainiosti tehdä myös perinteisempään tapaan eli suoraan muffinssin päälle.
Suklaamuffinssien taikinan valmistuksessa käytin apuna Pullahiiren reseptiä (http://www.pullahiiri.com/2015/03/herkulliset-muffinssit-suklaata-ja.html), jota ihan pikkuisen muutin näihin omiini sopivaksi.

Suklaamuffinssit kinuskisella vaahdolla ja suolapähkinöillä
(12 kpl isoja muffinsseja)

Taikina:
100 g voita
1 1/2 dl maitoa
3/4 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
70 g tummaa suklaata rouhittuna

Kuorrute/täyte:
200 g Valio Viola kinuskituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl fariinisokeria
n. 1 dl suolapähkinöitä (käytin maapähkinöitä)

Mittaa voi ja maito kattilaan. Kuumenna niin, että voi sulaa maidon joukkoon. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään.

Sekoita sokerit, vehnäjauho, kaakaojauhe, sooda ja suola keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja kermaviili.

Rouhi suklaa ja tai käytä suklaahippuja. Sekoita kuivat aineet ja kermaviiliseos keskenään ja lisää lopuksi maito-voiseos sekä rouhittu suklaa.

Jaa taikina 12 muffinssivuokaan. Paista 175 asteessa n. 20 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorruttamista.

Vaahdota kuohukerma ja lisää vaahdotuksen aikana kinuskituorejuusto sekä fariinisokeri. Jatka vatkaamista kunnes vaahto on jämäkkää.

Leikkaa jäähtyneiden muffinssien päältä ohut ”hattu” irti. Pursota tai levitä alaosan päälle kerma-tuorejuustovaahtoa ja ripottele pinnalle suolapähkinöitä/suolapähkinärouhetta.
Aseta irti leikattu ”hattu” täytteen päälle.

Vaihtoehtoisesti voit pursottaa kerma-tuorejuustovaahdon tavallisempaan tapaan suoraan muffinssien päälle ja ripotella koristeeksi suolapähkinöitä.