Kinuskileipomo maris

Kategoria: Kesä,  Muffinssit Nähty 1178 kertaa
 
27.07.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton

Sitruunamuffinssit mansikkakuorrutteella


Olin jo kotvasen aikaa haaveillut sitruunamuffinssien tekemisestä. Sellaisista, jotka olisivat ihanan pehmeitä ja maistuisivat reilusti sitruunaisilta. Toisaalta olen koko kesän katsellut kieli pitkällä Kinuskikissan ohjetta ihanista mansikkaleivoksista: http://www.kinuskikissa.fi/ihanat-mansikkaleivokset/?hakusivu=1. Etenkin tuo leivosten mansikkainen täyte veti minua puoleensa. Kun en osannut päättää tekisinkö muffinsseja vai leivoksia, niin hokasin, että kun teen sitruunamuffinsseja ja laitan tuota ihanalta vaikuttavaa mansikkatäytettä kuorrutteeksi, niin saan molemmat. 😊
Sitruunamuffinssit pohjautuvat tähän reseptiin: http://leivontaarakkaudella.blogspot.fi/2014/02/mehevat-ja-nopeat-sitruunamuffinit.html. Tosin jonkun verran tulin reseptiä siinä tehdessä muokanneeksi. Ja kuorrute on tosiaan tehty tuolla edellä mainitsemallani Kinuskikissan reseptillä. Näihin tosin puolet pienempänä ja maustamattomalla tuorejuustolla sitruunanmakuisen sijaan. Mansikkakuorrute olikin tosi ihanaa ja sopi mielestäni mukavasti raikkaiden sitruunaisten muffinssien kaveriksi. 😊 Muffinssit tein tällä kertaa gluteenittomina, mutta vehnäjauhoillakin onnistuvat oikein hyvin, jos ei gluteenittomuuten ole tarvetta.

Sitruunamuffinssit mansikkakuorrutteella
(n. 10-12 kpl)

Muffinssitaikina: (alkuperäinen ohje täällä)
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
1 1/2 tl sitruunan kuoriraastetta (n. yhden sitruunan kuori)
3/4 dl sitruunan mehua (n. yhden sitruunan mehu)
2 kananmunaa
3/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl kermaa, maitoa tai kasvimaitoa

Kuorrute: (alkuperäinen ohje täällä)
150 g mansikoita
1 1/2 dl vispikermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sokeria
1/2 dl vaniljakreemijauhetta tai vaniljakastikejauhetta
(ripaus vaniljajauhetta)

Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sitruunasta kuori sekä purista mehu.

Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja sitruunan kuoriraaste keskenään.

Sekoita vispilällä tai puuhaarukalla toisessa kulhossa kananmunat, rypsiöljy, kerma ja sitruunan mehu. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista muffinsseja 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Anna hetken jäähtyä.

Leikkaa/koverra veitsen kärjellä muffinssien päältä pieni kartionmuotoinen pala pois. Näin saat hieman mansikkakuorrutetta muffinssien sisällekin.

Soseuta mansikat esim. sauvasekoittimella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto, sokeri, mansikkasose ja vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhe.
Laita mansikkakuorrute pursotuspussiin, jossa on esim. tähtitylla. Pursota kuorrutetta ensin muffinssien keskellä oleviin koloihin ja vasta sen jälkeen ruusukkeiksi muffinssien päälle.