Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Salmiakki-suklaapopsit

18.5.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-36_600x600.jpeg

Salmiakki-suklaapopsit     n. 20 kpl

Vinkki1: Voit halutessasi jättää salmiakkimixerin ja -rouheen pois ja tehdä pelkkiä suklaapopseja. Tällöin voit lisätä täyteseokseen esim. valko- tai maitosuklaata pieneksi rouhittuna.
Vinkki2: Voit tarjoilla makeispallot myös pienistä leivosvuoista ja jättää tikut kokonaan pois.

Täyte
1/2 pkt (a’ 380 g) Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina
100 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g tummaasuklaata
2 rkl Haganol Apteekin -salmiakkimixeriä
1 rkl Haganol Apteekin -salmiakkirouhetta

Kuorrute
150 – 200 g valkosuklaata (riipuen siitä, kuorruttaako osittain/kokonaan)

Koristelu
salmiakkirouhetta

Lisäksi n. 20 kpl tikkaritikkuja (tai esim. cocktailtikkuja)

Sulata suklaataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Muotoile taikinasta pieniä palloja (n. 10 kpl) ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paina käsin litteämmäksi. Paista 200 asteessa n. 6-7 minuuttia. Anna jäähtyä.
image

Hienonna keksit tehosekoittimella. Lisää keksimurskan joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa, salmiakkimixeri sekä salmiakkirouhe.
Sekoita käsin tasaiseksi. Kannattaa käyttää muovihanskoja käsien suojana. Laita massa pieneksi hetkeksi jääkaappiin.

Muotoile täytemassasta pienen lihapullan kokoisia palloja ja laita ne esim. leivinpaperoidun leikkuulaudan tai pellin päälle. Anna pallojen viilentyä jääkaapissa 30-60 minuuttia.  (Jos mahdollista ja haluat, voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla pallot pakastimeen hetkeksi).

Unohdin itse laittaa salmiakkirouheen täytemassaan, joten painelin rouheen pallojen pinnalle käsin. Onniatuu siis niinkin! Mutta vähemmällä vaivalla pääsee sekoittamalla rouheen suoraan massaan.

Unohdin itse laittaa salmiakkirouheen täytemassaan, joten painelin rouheen pallojen pinnalle käsin. Onnistuu siis niinkin! Mutta vähemmällä vaivalla pääsee sekoittamalla rouheen suoraan massaan.

Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa. Käytä matalampaa tehoa ja sekoittele suklaata välillä. Sulatusastia saa olla mielellään kapea ja korkea, koska pallojen kuorruttaminen sujuu silloin helpommin.
Kasta tikkaritikkujen toinen pää valkosuklaassa ja työnnä tikut palloihin. Siirrä hetkeksi jääkaappiin, jotta tikut jähmettyvät kiinni nopeammin.

Kasta pallot suklaassa joko kokonaan tai osittain. Laita popsit pystyyn esim. styroxlevyyn tai sokerilla täytettyyn astiaan. Ripottele heti kuorruttamisen jälkeen salmiakkirouhe pinnalle, ennen kuin suklaa ehtii kovettua.

Säilytä popsit jääkaapissa.
Popsit voi ja kannattaakin tehdä jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin rakenne ja maut ehtivät tasaantua.
image

Ainesosat

Lakritsi/salmiakkiSuklaa

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

KakkutikkaritSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (5)

maris
Kinuskileipomo maris
18.5.2016 23:56

Kiitos sokeriruusu sinullekin! Nämä valmistuivat tosiaan yllättävän nopeasti, varsinkin kun käytin pakastinta pikajäähdyttäjänä. Ja aika jämäkkää tuo massa oli muutenkin, että ei sitä hirveästi tarvinnut jähmetellä. Mutta suklaakuorrutus kyllä onnistuu paremmin viileälle popsipinnalle.
Juu, tuo on kyllä ihmeellistä, että miten sitä omissa jutuissa näkee vain ne virheet ja muiden leipomuksissa näkee vain sen kaiken kauniin. 🙂

sokeriruusu
18.5.2016 21:38

Tosi kiva ja vaivaton ohje, tuota tulee ehkä kokeiltuakin jonnekin kun haluaa nopeaa ja pientä 😆 kukaan ei tiedä millaisen lopputuloksen piti olla, mutta ymmärrän. Itsekin olen aika kriittinen välillä leipomuksilleni-ihan turhaan.

maris
Kinuskileipomo maris
18.5.2016 21:14

Kiitti nalamuru ja mari-johanna! 🙂
No, nyt kun tässä jälkeenpäin näitä katselen, niin ei kai näissä kovin pahasti mikään ole vialla. Mutta niin siinä juuri kävi, kuten mari-johanna sanoit. Kun näkee mielessään oikein hienon lopputuloksen ja sitten kun se valmistuotos siitä poikkeaa, niin tulee valtava harmistus. Melkein lähdin siltä istumalta ostamaan uuden paketin suklaataikinaa. Onneksi sentään sain jotain järkeä tällä kertaa puhuttua päähäni. 🙂 Siinä sitä sitten taas olisin pällistellyt, että mitenkä näitä nyt niin kamalasti on, näitä tikkareita… 🙂
nalamuru: ei minullakaan mitään telineitä ole, mutta pari kertaa olen kakkutikkareita aiemmin tehnyt ja ekalla kerralla ostin sellaisen sienen, mihin tehdään kukka-asetelmia. No, se oli tosi murenevaa ja sottasikin. Sitten keksin styroxin. Isälle ilmaisin toiveeni ja hän oli varastostaan löytänyt. Reunoja oli levystä vähän polttanut, ettei reunoista murene. Toimii hyvin tässä tarkoituksessa. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
18.5.2016 20:25

Juuri näin, aivan kuten Nalamuru totesi, että mikäs noissa popseissa vikana on? Ei sitten yhtään mikään! 🙂
Ymmärrän toki tunteesi, että kun kuvittelee tekevänsä jotain ja lopputulos ei sitten olekaan se, niin pilallahan kaikki on, siis omasta mielestä. Mutta nämä ovat valioluokan yksilöitä ja tulipahan mieleen että sopisivat vaikka ylioppilas juhliin väriensä puolesta: mustaa ja valkoista! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
18.5.2016 19:32

Näyttää kyllä herkullisilta 🙂 Näitä voisi hyvin tarjoilla vaikka missä juhlissa mihin tulossa lapsi vieraita ja toki uskon näiden maistuvan myös aikuisille. Minusta nämä näyttävät kyllä oikein kauniilta nyt olet maris turhan ankara itsellesi. Kiva idea tuo tyrokslevy tikkujen pystyssä pitoon 🙂 kun minä en ainakaan mitään pops telinettä omista.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa