Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Pienet kaalipiiraat

29.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image25_600x600.jpg

Pienet kaalipiiraat     n.20 kpl

Kuoritaikina:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (itse laitoin 1/2 pussia kuivahiivaa)
2 tl sokeria
2 tl suolaa
n.9 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1/2 dl rypsiöljyä
Täyte:
600 g kaalia
1 sipuli
30 g voita
1 tl suolaa
2-3 rkl siirappia
2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
Voiteluun:
voisulaa

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva. Sekoita joukkoon myös sokeri, suola, sekä 1/2 dl vehnäjauhoista (itse käytin kuivahiivaa, joten sekoitin sen vehnäjauhoihin ja lisäsin seoksen veteen). Anna olla huoneenlämmössä 15 minuuttia, kunnes seos hieman kuplii.

Lisää taikinapohjaan kananmuna ja osa öljystä. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja vaivaa mukaan myös loput öljystä. Peitä taikinakulho keittiöliinalla ja anna kohota n. 45 minuutin ajan.

Tee sillä välin täyte. Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi. Voit käyttää suikaloimiseen myös juustohöylää. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna voi isossa paistinpannussa. Kuullota sipulisilppua voissa parin minuutin ajan.

Lisää joukkoon kaali ja paistele käännellen noin vartin ajan, eli siihen asti, kunnes kaali on pehmennyt. Mausta suolalla ja siirapilla. Anna jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen lehtipersilja.

Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se 20 palaan. Kaulitse palat pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 12 sentin pohjiksi.

Nosta keskelle noin 1 1/2 rkl kaalitäytettä, nosta reunat täytteen päälle ja nipistelee tiukasti kiinni niin, että taikinasta muodostuu soikea piirakka. Käännä ympäri niin, että saumakohta jää piirakan alle. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä noin kymmenisen minuuttia.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia eli niin kauan, että piirakat ovat kauniin vaaleanruskeita. Voitele piiraat voisulalla ja kiedo ne ensin leivinpaperiin ja sitten keittiöpyyhkeeseen pehmenemään. Tarjoa keiton tai teen kera.

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Kevyet herkutPizzat, voileivät, iltapalatSuolaiset piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (7)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.1.2016 07:25

Huomenta vaan maris vielä,sain myöhempään illalla viestiä myös vanhemmilta, joille maistiaisiksi näitä yhdet kiikutin että isäni oli todennut että kyllähän näitä olis useamman syönyt jos olis saanut! 🙂
Välipalaksi ja iltapalaksi riittivät,nyt täytyy tehdä lisää! 🙂
Suosittelen kaikille! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
19.1.2016 22:25

Ei mari-johanna näin positiivista viestiä kannata lukematta jättää. 🙂 Siis ihan mahtavaa kuulla, että tykkäsitte koko porukka! Ja olipas hyvä muistutus itsellenikin, että pitää näitä joskus taas väkrätä.
Kuulostaa hyvälle tuo jauheliha lisäys, ja näitä voisi varmaan tehdä erilaisilla täytteillä muutenkin.
Olipa tosi ihana, kun tulit kertomaan kokeilustasi. Tuli hyvä mieli. 🙂 Kiitos!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
19.1.2016 17:57

Voi Maris! Kiitos kiitos ja kiitos! 🙂
Toivottavasti näet tämän viestin kun on vähän vanhempi resepti jo kyseessä. Pikkasen venyi tämä piirakoiden testaus mutta tänään näitä tein. Näpertämistähän tuo vähän oli mutta kyllä maku korvasi kaiken. Sen verran muutin reseptiä että lisäsin jauhelihaa kaalin sekaan kun on tuota treenaavaa jälkikasvua tuossa ruokavahvuudessa mukana.
Mies veteli vissiin kolme heti kättelyssä ja totesi et näitä saa tehdä toistekin.
Pojille kauppasin lihapiirakoina koska kaali ei kuulu suosikkeihin,mutta lopulta huomasivat tietenkin kaalin ja söivät silti hyvällä haulla. 🙂
Näitä meillä tehdään lisää! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
30.10.2015 19:46

Kiitokset iloisesta kommentistasi Kinuskiemo! Näiden tekemisessä on vähän sama homma kuin esim. karjalanpiirakoiden kanssa, että vaivaa täytyy pikkasen nähdä, mutta se kannattaa. Ja samalla tavallahan nämäkin paistamisen jälkeen voilla kostutetaan ja annetaan pehmetä kuten ne karjalanpiirakatkin. Ja se onkin mielestäni näissä juuri se ”juttu”. 🙂

Kinuskiemo
30.10.2015 13:59

Viisaasti laitoit heti isomman satsin tarjolle. Kukaan ei tyydy yhteen! Kauniisti paistuneet piiraat näyttävät super maukkailta. Kaalen tuoksun ja herkullisen maun tuntee ruudun tälläkin puolen. Nam! 🙂

Ei pikaruokaa, mutta harvemmin herkku on.

maris
Kinuskileipomo maris
29.10.2015 20:07

Ole hyvä, mari-johanna! 🙂 Nämä olivat kyllä hyviä ja tykkäsin tuosta ideasta miten nämä tehdään. Ovat sellainen piirakan ja sämpylän yhdistelmä. Ja jos ei kaalista välitä tai haluaa hieman ruokaisempia piirakoita niin täytteeksihän voi laittaa jotain omaan makuun sopivaa. Mulla jäi tuota täytettä yli, kun vähän kai varovasti sitä annostelin. Aattelin, että jos tursuilee ulos. Mutta hyvin pysyi sisällä, joten ensi kerralla uskallan laittaa reilummin.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
29.10.2015 06:38

Hei näitä täytyy tehdä seuraavan kerran kun kaalilaatikko on ruokalistalla…. siis melko pian,näyttävät niin herkulliselta! Multa jää ainakin aina kaalia yli laatikon tarpeiden ja sitten ihmettelen mitä sillä tehdä, kun jälkikasvu ei järin paljon rakasta kaaliraastetta.
Tässä vastaus! 🙂 Kiitos Maris! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa