Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Päärynä-juustopasteijat

21.11.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image7_600x600.jpg

Päärynä-juustopasteijat       20-24kpl

Taikina:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunamuusijauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl kylmää vettä

Täyte:
150 g maustamatonta tuorejuustoa
75 g sinihomejuustoa
1 kypsä päärynä
mustapippuria

Kananmuna voiteluun

Kuutioi kylmä voi. Lisää jauhot, perunamuusijauhe ja suola.  Nypi ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Tee taikinasta pallo, peitä se tuorekelmulla ja anna olla jääkaapissa puolisen tuntia.

Notkista tuorejuusto kulhossa ja murustele sinihomejuusto sekaan. Lisää mustapippuria maun mukaan.

Kuori ja leikkaa päärynä pitkittäin puoliksi ja viipaloi ohuiksi siivuiksi.

Kauli taikina muutaman millin paksuiseksi. Leikkaa pyöreällä muotilla kiekkoja (halkaisija n. 10 cm).

Laita kiekkoon nokare juustotäytettä ja aseta päälle pari siivua päärynää.

Sivele reunat kananmunalla, taita kiekot puoliksi ja purista reunat kiinni.

Nosta pasteijat pellille, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Ainesosat

Hedelmä

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

JouluMuut suolapalat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (2)

maris
Kinuskileipomo maris
23.11.2015 20:21

Kannattaa kokeilla, mari-johanna! Itse jäin vähän miettimään tuota taikinaan tulevaa suolaa, että jättäisinkö jatkossa pois. Tuossa perunamuusijauheessa kuitenkin suolaa on ja sinihomejuustokaan ei siitä vähäsuolaisimmasta päästä ole. Mutta nämä suola-asiatkin ovat niitä makuasioita. 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
22.11.2015 08:23

Sinihomejuuston ystävänä tätä täytyy varmasti kokeilla! Pasteijoita kyllä teen ja varsinkin näin joulua odotellessa, mutta eipä ole tullut mieleen yhdistää päärynää ja juustoa! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa