Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Omenakäärö

27.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-217_600x600.jpeg

Omenakääretorttu

Kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1 dl (erikois)hienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa

Torttupohjan päälle:
3 pientä kotimaista omenaa
nokare voita paistamiseen
1 1/2 rkl sokeria
1/2 – 1 tl kanelia
2 – 3 rkl mantelirouhetta

Täyte: 
1 1/2 dl makeuttamatonta omenasosetta
1 prk (150 g) ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl vaniljauutetta (voi korvata ripauksella vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria)

Aloita tortun valmistaminen omenoista. Pese omenat ja poista kodat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse välttämättä kuoria. Leikkaa omenat kuutioiksi ja/tai ohuehkoiksi lohkoiksi. Sulata voi pannulla ja lisää omenanpalat. Kääntele omenoita varovasti voissa ja ripottele sitten niiden päälle sokeri ja kaneli. Kypsennä omenoita noin 5-10 minuuttia, tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Varo, etteivät pehmene liikaa!  Nosta pannu hellalta ja anna omenoiden jäähtyä.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (itse siivilöin mantelijauheen, mutta se ei ole välttämätöntä). Lisää jauhoseos muutamassa erässä kananmuna-sokerivaahtoon vatkaimen pienimmällä nopeudella varovasti sekoittaen tai käsin nuolijalla.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele taikinan päälle omenanpalat sekä omenoiden lomaan mantelirouhe.

Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.

Kumoa valmis torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi varovasti pohjasta ja anna pohjan hetken jäähtyä. (Voit jättää irrottamasi leivinpaperin torttupohjan päälle ja laittaa sen päälle vielä leivinliinan. Näin pohja pysyy paremmin pehmeänä ja joustavana.)

Vaahdota ranskankerma. Lisää maustamaton tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri sekä vaniljauute. Vatkaa tasaiseksi.

Sivele jäähtyneen torttupohjan päälle ensin ohut kerros omenasosetta ja levitä sitten ranskankermatäyte.

Kääri torttu rullalla levyn lyhemmältä sivulta alkaen ja leivinpaperilla auttaen.

Siirrä leivinpaperin ympäröimä omenakäärö jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Ainesosat

HedelmäOmenaPähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

KääretortutSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (4)

maris
Kinuskileipomo maris
30.9.2017 18:15

Kiitti mari-johanna! 🙂
Itse jännäsin eniten etukäteen tässä ”tekniikassa”, että miten nuo omenanpalat pysyvät rullausvaiheessa tortun pinnassa kiinni. Mutta pysyivät aivan erinomaisesti. Ne upposivat paistamisen aikana niin hyvin ja tiukasti kiinni taikinaan. Ja toisaalta tuo omenoiden kevyt esipehmennys ja karamellisointi pannulla teki omenanpaloista pehmeitä ja joustavia.
Tuota pohjan repeilyä en osannut niin pelätä, koska se on jäänyt itselleni ihan vieraaksi ilmiöksi. Joka on sinänsä kumma juttu, kun yleensä tulee testattua kaikki mahdolliset ja mahdottomat epätoivotutkin ilmiöt kantapään kautta.😅 Yhtä oikeaa syytä en pohjan repeilemättömyyteen osaa sanoa, mutta jotenkin ajattelisin, että pohja ei saa ainakaan päästä kuivahtamaaan missään vaiheessa: ei uunissa eikä ennen rullaamista. Itse jätän sen irrottamani leivinpaperin vielä pohjan päälle suojaksi ja joskus myös laitan päälle vielä leivinliinan. Näin pohja pysyy pehmeänä (lisään nämä vinkit vielä ohjeeseen). Tämä pohja oli ihan erityisen joustava. Olisi taipunut vaikka minkälaiselle mutkalle. 😄 Luulen, että syynä oli juuri nuo omenat, jotka pitivät pohjan kosteana.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
30.9.2017 07:30

Hieno idea! 🙂
Ja näköjään toimii nuo omenapalat todella hyvin tuolla pohjassakin. Siis tarkoitan sitä, että kun kääretorttu pohja monesti lähtee rullattaessa repeilemään, niin voisi kuvitella, että omput pohjassa juuri aiheuttavat repeilyä, mutta eipäs näköjään aiheuta. Täytyy ehdottomasti joskus kokeilla! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
29.9.2017 19:20

MariaJ: voi kuinka ihana makumuisto sinulla onkaan! Melkein voin jo tuntea kohmeisen kreemin sulavan suuhuni. 😋 Kiitos kommentistasi!
Tuo kääretorttujen helppo muunneltavuus ja monipuolisuus on minustakin parasta. Ja tosiaan, niin kuin mainitsitkin, toimii myös suolaisena. Ei kääretortun tarvitse aina olla makea. Juuri vähän aikaa sitten tein semmoisen pannarin tyylisen pohjan, päälle lohitäytettä ja sitten vaan rullalle. Hyvää oli sekin. 😊

MariaJ
Kinuskileipomo MariaJ
28.9.2017 21:09

Ittestä ihana kun käärretortut tullu taas takasin ja ei enää pelkästään kermatäytteel vaan erilaisilla juustoilla, suolasia ja makeita. Ittellä makumuisto äitin tekemästä suklaa-kääretortusta joka oli parasta viipaleina pakkasesta. En muista mikä täyte siinä oli varmaan, joku voi-kreemi koska suli ihanasti suuhun kylmänä.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa