Kinuskileipomo maris

Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Joulu,  Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä Nähty 847 kertaa
 
02.02.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Mustikka-valkosuklaatryffelit


Nämä tryffelit ovat pyörineet mielessäni siitä asti, kun ohjeen viime vuoden lopulla huomasin (Maku-lehti, 7/2016 + pieniä omia lisäyksiä). Välillä jo kerkesin herkut unohtaakin, mutta nyt tulivat taas mieleeni. Pitikin ryhtyä heti kokeilemaan jo ihan lähestyvää ystävänpäivääkin silmällä pitäen.
En ole aiemmin tryffeleitä itse tehnyt enkä juuri muitakaan makeisia. Kaiken lisäksi minulle on jäänyt lapsuudesta jokin päähänpinttymä, että en edes välittäisi tryffeleistä. Mutta nyt kyllä oli niin herkullisia nämä, että voi pojat!
Inspiraation iskiessä minulla ei ollut valkosuklaata kaapissani tarpeeksi, joten jouduin itse pienentämään alla olevaa ohjetta kolmanneksella. Mutta nyt taidankin lähteä tästä hipsimään valkosuklaaostoksille. Näitä pitää saada lisää… 🙂

Mustikka-valkosuklaatryffelit
(n. 16 kpl)

Tryffelimassa:
150 g valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
50 g voita
1 rkl mustikkajauhetta

Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
koristeeksi mustikkajauhetta

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikrossa keskiteholla 20-30 sekunttia kerrallaan. Sekoita välillä.

Kuumenna kerma pienessä kattilassa. Siirrä kattila sivuun, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Lisää mustikkajauhe. Jäähdytä hetki, kunnes seos on suunnilleen samanlämpöistä kuin valkosuklaa.

Yhdistä valkosuklaa ja voi-kermaseos. Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin 2 tunniksi (oma huomioni oli, että voisi olla pidempäänkin, jopa yön yli).

Ota massasta lusikalla nokareita ja pyöritä pieniksi palloiksi (halkaisijaltaan n. 2 cm). Voit sokeroida kätesi tomusokerilla, jos massa tuntuu tarttuvan kiinni käsiin.

Nosta pallot jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

Sulata kuorrutuksen suklaa pienessä kupissa mikrossa. Sekoita tasaiseksi. Upota tryffeli suklaaseen (itse käytin cocktailtikkua apuna) ja nosta lautaselle tms. Ripottele suklaan päälle halutessasi mustikkajauhetta. Anna kuorrutuksen kovettua jääkaapissa n. 15 minuuttia. Jähmettyneet tryffelit voit halutessasi laittaa tarjolle esim. pieniin makeisvuokiin.

Säilytä tryffelit jääkaapissa.