Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Mango-mustaherukkakakku mantelikrokanttipitsillä

20.4.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-128_600x600.jpeg

Mango-mustaherukkatäytekakku
(noin 10-12 henkilölle)

Kakkupohja (20-22 cm:n vuokaan):
4 pientä kananmunaa
(erikoishienoa) sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 1/2 – 2 dl vettä
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sokeria

Mustaherukkatahna eli blackcurrant curd: (alkup.ohje löytyy täältä)
5 dl (n. 350 g) (pakaste)mustaherukoita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
35 g voita

Mangotäyte: (alkup.ohje löytyy täältä)
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
150 g maustamatonta tuorejuustoa
280 g (vajaa 3 dl) Bonne-mangososetta
n. 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
1 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)

Mantelikrokanttipitsi: (alkup.ohje löytyy täältä)
1/2 dl voisulaa
1/2 dl mantelirouhetta
1 rkl maitoa (käytin kermaa)
1 rkl siirappia
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta

Kermapursotukset:
n. 4 dl vispikermaa/Flora vispiä
2 tl sokeria
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta

Jos sinulla on hyväksi havaitsemasi sokerikakkupohjaresepti, voit valmistaa kakkupohjan sillä. Itse tykkään tehdä sokerikakkupohjan ns. 70% -tekniikalla. Vinkkejä kakkupohjan valmistamiseen olen ottanut mm. täältä.

-Riko kananmunat vatkauskulhoon ja punnitse ne samalla (esim. 200 g).
-Nollaa vaaka ja punnitse kulhoon sokeria 70% munien painosta (0,7 x 200 g = 140 g).
-Punnitse toiseen kulhoon jauhoja myös 70% munien painosta (140 g) niin, että jauhoista 30 % on perunajauhoja (0,3 x 140 g= 42 g) ja 70 % vehnäjauhoja (0,7 x 140 g=98 g).
-Lisää jauhojen sekaan leivinjauhe.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos muutamassa erässä munavaahtoon ja sekoita varovasti esim. pallovispilällä tai nuolijalla käännellen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 35 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin. Leikkaa pohja osiksi mielellään vasta seuraavana päivänä. Voit myös pakastaa pohjan.

Jos käytät mustaherukkatahnaan pakastettuja marjoja, sulata ne ensin. Soseuta sulaneet marjat ja paseeraa ne siivilän läpi noin kolmessa erässä. Paseerattua mustaherukkaa tulee noin 2 dl.
Laita kattilaan paseerattu mustaherukka, sokeri ja kananmuna. Lämmitä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Laske lämpöä ja pidä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää voi nokareina lämpimään seokseen. Jäähdytä jääkaapissa ainakin pari tuntia, mielellään yön yli.

Valmista magotäyte vaahdottamalla kuohukerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon mangosose ja tuorejuusto. Lisää vaniljakreemijauhetta vähitellen, kunnes täyte on sopivan jämäkkää. Huomaa, että täyte jähmettyy jonkin verran vielää jääkaapissa. Lisää lopuksi maun mukaan vielä tomusokeria.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan.
Sekoita kostutusveden joukkoon sitruunan mehu ja sokeri.
Aseta ensimmäinen kakkupohja tarjoilualustalle ja kostuta se. Halutessasi voit kasata kakun irtopohjavuoan reunojen sisään. Levitä noin puolet mustaherukkatahnasta pohjan päälle ohueksi kerrokseksi ja tahnan päälle puolet mangotäytteestä. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Kostuta lopuksi myös kanneksi tuleva pohjalevy.
Itsellä jäi hieman mustaherukkatahnaa yli, mutta halutessasi voit käyttää kyllä kaiken.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään seuraavaan päivään.

Valmista päälle tuleva mantelikrokanttipitsi. Voit valmistaa pitsin halutessasi jo koristelua edeltävänä päivänä valmiiksi.
Sekoita mantelikrokanttipitsin ainekset keskenään ja levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi, vähintäänkin kakkupohjan kokoiseksi levyksi (Huom! Kannattaa levittää mahdollisimman ohkaiseksi).
Paista pitsikantta 200 asteessa n. 8-10 minuuttia, kunnes se saa kauniin värin. Kun levy on vielä lämmin, leikkaa kakkuvuokaa apuna käyttäen ympyrä. Irrota liiat reunat erilleen. Anna pitsikannen jäähtyä. (Itse imeytin ylimääräistä rasvaa talouspaperiin).
Ylimääräiset pitsinpalat voit hyödyntää halutessasi koristelussa tai syödä, kuten allekirjoittanut. 🙂

Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahdotuksen aikana vaniljakreemijauhe.
Leivitä kermaa ohuesti kakun reunoille ja hieman paksummin päälle.
Aseta jäähtynyt pitsikansi kakun päälle kevyesti painaen, jolloin kerma pursuaa hieman pitsin raoista.
Tee lopulla kermalla pursotukset kakun reunoille sekä päälle, pitsikannen ympärille.

Ainesosat

HedelmäHerukka/viinimarjaMangoPähkinä/manteli/nougat

Erityisruokavaliot

Liivatteeton

Kategoriat

ÄitienpäiväKakkupohjatKakunkuorrutteetKevätKoristeetPääsiäinenSyntymäpäivätTäytekakutTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (11)

sokeriruusu
1.5.2017 23:30

Älä pahoittele Maris,ei se galleria huonompi paikka ole 😊 mutta kyllä siitä tarkoitus oli ohje kirjoittaa.
Ai uusi tempaus, en ole huomannutkaan, pitääpä tarkistaa. Kittos vinkistä.

maris
Kinuskileipomo maris
1.5.2017 17:21

Niii-in…sehän siinä tosiaan aina vähän on, että jos kaikki innostuvat samaan aikaan jostain, niin tulee helposti kyllästyminen ja turtuminenkin.

Oikeastaan rupesin tässä kommenttisi jälkeen pohtimaan, että minullakin on vähän sellainen tapa, että poimin idean sieltä ja toisen täältä. Ja tämäkin kakku on sitten oikeastaan semmoinen ”leikkaa ja liimaa” -tyyppinen. 😄 On jotain uutta ja vanhaa sekä omaa ja lainattua.

Minua jäi muuten harmittamaan, kun tuossa aiemmin sanoin sinulle, että olisi kivaa jos laittaisit ”työkalukakustasi” kuvaa galleriaan. Toki saat galleriaankin laittaa, mutta niin saat leipomoosikin! Sehän vasta kivaa olisikin, jos vaan jaksat kakun ohjeeksi purkaa. Ja jos teit koristeita Kinuskikissan vaniljamassasta, niin sittenhän voit osallistua samalla myös uusimpaan tempaukseen.
En tiedä miten vain nyt tuli tuo galleria silloin mainittua. 🙁

sokeriruusu
30.4.2017 18:31

Vielä tuohon someen, niin aika paljon näkee tietyn trendin aikana saman oloisia luomuksia kaikkialla ja jokaisessa blogissa, se lähes ärsyttää. Vaikka itse seuraankin somea,niin en yleensä tee itse sen kaavan mukaan, saatan poimia jonkin idean mutten kokonaan ja käyttääkkin vasta joskus myöhemmin. Putouskakku ja peilikakku on hyviä esimerkkejä, kun tuli muotiin kaikkien oli tehtävä niitä ( toki poikkeuksiakin on 😊)…itse taas ajattelin tekniikka mielessä että peilikakkua voisi kokeilla sopivan tilaisuuden tullen joskus. Itsellänikin on instassa henkkoht sivujen lisäksi leivonta ja ruokasivut kun en ole varsinaisesti blogia saanut aikaiseksi. Työkalukakku komeilee jo siellä, pitää muistaa se laittaa tännekin.

maris
Kinuskileipomo maris
28.4.2017 17:37

Voi, hyvin jaksoin lukea kommenttisi, sokeriruusu. Ja vielä moneen kertaan. 🙂 Tosi kiva, kun vastasit. Itsellänikin on taipumusta, että kirjoittaminen lähtee välillä vähän rönsyilemään. Ja sitten pyytelen anteeksi sitäkin. 😂

Kylläpä kuulosti niin tutulta kaikki tuo mitä kirjoitit. Minulla on myös ihan sama, että ensin pelkään ja hermoilen, miten ”kauhean näköinen tuli tästä ja tästä, ja varmaan maistuukin ihan kamalalle. Ja kyllä nyt saan hävetä silmät päästäni”. Sitten kun täydeksi yllätyksekseni tuotostani aletaankin kehua, niin alan hävetä sitä. Että pitikin mennä näin hyvä tekemään! Kyllä ei ole helppoa tämä minun (ja sinunkaan) elämä! 😩

Minä en itse juurikaan ole mukana sosiaalisessa mediassa ja siksi en kovin hyvin ole perillä viimeisimmistä trendeistä. Teen aina vähän mitä mieleen juolahtaa. Mutta nythän minä sitten olen ollutkin tietämättäni ihan trendikäs. 😊 Kiitos sinulle tsemppauksesta! Ja mielenkiintoiselta vaikuttaa tuo sinun uusin kakkuprojektisi. Toivottavasti muistat kuvan napata. Olisi hienoa nähdä lopputulos galleriassa!

sokeriruusu
27.4.2017 23:55

Se piti sanoa vielä että, välillä voi koristelussa päästää itsensä helpommalla ihan sallitusti 😊 pitkään onkin ollut jo trendi (insta ja pinterest maailmassa ainenkin) että koristeet joko pursotellaan eri väreillä tai laitetaan macaronsseja, suklaapaloja, pähkinää ym.
Toisena uutuutena on tullut painettavat kaksiosaiset muotit, joista saa kukkaan myös muotoa ….kukkia saa tehtyä perin helposti ja näyttävästi. Ei tarvitse ohentaa ja hankalasti taiteilla tiettyyn asentoon folioon. Helpottaa esim isoissa kakku urakoissa. Sopii sellaiselle joka haluaa nopeastiaunista.
Silti..näin käsityöläisenä tykkään itse tehdä paljon alusta asti, jokin kummallinen tyydytyksen tunne kun näkee aikaansaannoksensa 😊 työ tekijäänsä palkitsee.

sokeriruusu
27.4.2017 23:41

Hauska kuulla maris että olin aatoksissasi, mutta vähätellä ei kannata koristelutaitoasi. Siististi tehty punoskin, sekä upea pitsiaihe. Vähän suomalaisten tauti että vähätellään… 😊 Sain ite palautetta kun ystävä kehui kakkua eräässä tilaisuudessa ja sanoin jotenkin vaatimattomana ”no.. semmonen siitä nyt tuli” tai jotain vastaavaa , rouva sanoi” sano suoraan että kiva kuulla että maistui, ei kannata olla niin vaatimaton” 😂😆 jotain tuostakin opin. Ylpistyä ei kannata koska aihetta ei kuitenkaan ole perus amatöörillä joka tekee kantapäänkautta asioita, mutta yritän ottaa seuraavan kerran kiitoksen paremmin vastaan nolostumatta että oli hyvää. Ihan kuin ois tehny jotain väärää kun kaikki tykkää ja kehuu. Eräässä paikassa luikin pakoon kun ihmiset alkoivat ylistää luomusta ”upea””!!! …hih..ei vaan kestäny kuunnella. Enkä tiiä miksi 😊
No joo.. koristeluista vielä että oon huomannut että kaikki aiheet ei niin inspiroi. Nyt on ollut työnalla työkalu aiheinen kakku, pyydetty tekemään ja se aihe ei iskenyt ollenkaan. Kuitenkin tykkään näpertämisestä sen verran että, ihan kivaksi erilaiseksi tehtäväksi se osoittautui. Vaikkakin helpoksi luutu juttu olikin veikeinta ja jätin tekemättä. Enkä yleensä edes kovin helpolla anna periksi.
Mulla suunittelu lähtee taasen oikeastaan aina koristelusta, varsinkin täytekakuissa. Aika usein koristeiden värimaailman mukaan tulee sitten täyte -jotenkin kiva jos koristeet vähän antaa esimakua sisällöstä..
Tulipas tarinaa 😊 jaksoitkohan lukea 😆

maris
Kinuskileipomo maris
27.4.2017 16:52

Kiitoksia sokeriruusu. 🙂 Itseasiassa kakkua koristellessani juuri sinua ajattelinkin. Mietin, että kyllä on nämä minun koristeet aika aneemisia verrattuna mm. sinun taidokkaisiin ja ajan kanssa tehtyihin koristeisiin. Minä kyllä mielelläni käytän aikaa erilaisten kakkupohjien vertailuun, täytteiden miettimiseen ja vielä kuorrutuksen ja pursotustenkin kanssa jaksan pohtia erilaisia vaihtoehtoja. Mutta sitten koristeiden kanssa huomaan aina mielelläni luikahtavan sieltä missä aita on matalimmalla. 😂 Ei oikein visiot riitä sinne asti. Ja en kai oikein ole saanut kipinää niiden tekemiseenkään. On niin paljon vielä näissä perusasioissakin oppimista.

sokeriruusu
26.4.2017 20:10

Ihastuttava 😁, varmasti mukavan pirteä makuyhdistelmäkin.

maris
Kinuskileipomo maris
20.4.2017 23:53

Oi, kiitti teille mari-johanna ja Piperrys!
Tämä oli kyllä hyvää, vaikka itse sanonkin. 😚 Tosin myös muut kahvittelijat kehuivat, että on ihan parhaita täytekakkuja mitä ovat syöneet. Tuo kirpsakka mustaherukkatahna oli kuin piste iin päälle. Sopi loistavasti mangon makeutta taittamaan. Piperrykselle jo sanoinkin, että tätä tahnaa pitää tehdä lisää. Oli se niiin hyvää!

No, siis minähän kerran tuota koripunospursotusta kokeilin kääretortun päälle vähäsen, ja siinä tuntui ihan suht koht helpolta. Mutta reunalle se pursottaminen olikin sitten vähän kinkkisempää. Varsinkin, kun tuon tarjoilulautasen reunat kaartuvat hieman ylöspäin. Koko ajan pursotuspussi otti kiinni lautaseen, kun alareunaan yritin tyllalla sohia. Seuraavalla kerralla sitten kakun alle lautanen, joka on suora. 😄

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
20.4.2017 21:07

No mutta täältähän se ohje löytyikin! Ja todella ansiokasta edes ajatella koripunoksen pursottamista, itsellä ei ehkä riittäisi kärsivällisyys! Sinä aina kehut minun pursotuksia, mutta tätä katsellessa ei voi todeta, kun vau! Hyvä, että jaksoit innostua ☺

Näytä lisää

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa