Kinuskileipomo maris

Kategoria: Jälkiruoat,  Klassikot,  Makuja maailmalta,  Muuta makeaa,  Pääsiäinen Nähty 952 kertaa
 
15.04.2017
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mämmitiramisu


Olen jo varmaan puolitoista vuotta haaveillut kokeilevani joskus tiramisua. Savoiardi-keksitkin ovat tämän ajan kiltisti ja kärsivällisesti jaksaneet odottaa kaapin ylähyllyllä sitä hetkeä. 🙂
Kun sitten näin tämän mämmitiramisun ohjeen, niin tajusin hetkeni koittaneen. Nythän saisin samalla tiramisun, mutta myös jälkiruoan pääsiäispöytään. Miten kätevää ja herkullista!
Ohjeen löysin Viimeista murua myöten -blogista: https://www.viimeistamuruamyoten.com/mammitiramisu/

Mämmitiramisu
(n. 8-10 annosta)

Vinkkejä:
– 
Voit valmistaa tiramisun esim. laakeaan uunivuokaan (n. 20x30cm), annosmaljoihin tai isoon leipävuokaan.
– Tiramisu kannattaa valmistaa jo edellisenä tai sitä edellisenä päivänä maustumaan.

Ainekset:
5 (luomu)kananmunaa
500 g mascarponea
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 dl marsalaviiniä tai esim. Amarettoa (itse laitoin Baileysta, kun ei muuta ollut)
1 dl sokeria (laitoin 3/4 dl)
2-3 dl mämmiä (laitoin 3 dl)
n. 20 savoiardikeksiä
3 dl jäähtynyttä kahvia (itsellä riitti hyvin 2 dl)

Pinnalle ja koristeluun:
makeuttamatonta kaakaojauhetta, suklaamunia

Keitä kahvi valmiiksi ja anna sen jäähtyä.

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa sitten keltuaiset ja sokeri vaaleaksi, kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon marsalaviini (tai muu alkoholi) sekä mascarpone. Raasta appelsiinin kuori ja sekoita joukkoon.

Kääntele valkuaisvaahto keltuaisvaahdon joukkoon. Jaa tämä seos kahteen yhtä suureen osaan kahteen eri kulhoon.
Sekoita mämmi toisen seoksen sekaan. Lisää mämmiä makusi mukaan.

Ota esille vuoka tai astia,  johon tiramisun haluat valmistaa.
Kostuta savoiardikeksit niin, että käännät ne nopeasti molemmin puolin kahvissa. Älä uita, jotta keksit eivät hajoa.

Nostele kekseistä yksi kerros vuoan pohjalle. Lisää päälle puolet mämmivaahdosta ja puolet tavallisesta vaahdosta.
Lado toinen kerros kahvissa kostutettuja keksejä sekä loput vaahdot vuokaan.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Koristele tarjoiluvaiheessa siivilöidyllä kaakaojauheella ja suklaamunilla.