Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo maris

Juuresgalette

27.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-76_600x600.jpeg

Juuresgalette eli juurespiirakka
n. 4 annosta

Piirakkataikina
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1 dl vettä
(1 tl oreganoa)

Täyte
2 pientä porkkanaa
2 pientä punajuurta
1 pieni sipuli
1 rkl öljyä
ripaus suolaa
1 dl ranskankermaa
1 dl murennettua fetajuustoa
n. 1/2 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
1 tl oreganoa
(mustapippurirouhetta)

Leikkaa porkkanat, punajuuret ja sipuli läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi (itse viipaloin juustohöylällä).
Pane viipaleet kulhoon, sekoita joukkoon öljy ja suola.

Sekoita jauhot ja suola (sekä halutessasi myös oregano) kulhossa. Lisää öljy ja vesi. Sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa.

Muotoile taikina palloksi ja kauli jauhotetun leivinpaperin päällä halkaisijaltaan noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Tai voit tehdä kaksi pienempää. (Taikinalevyn voi myös kaulita työtasolla ja nostaa kaulimen ympärille kierrettynä pellille leivinpaperin päälle.)

Levitä levylle ranskankerma ja ripottele päälle murennettu feta, pähkinärouhe ja oregano. Jätä reunoille pari senttiä tyhjää tilaa. Lisää päälle juures-sipulitäyte. Jos haluat, voit vielä rouhaista maun mukaan mustapippuria juuresten päälle.

Käännä taikinan reunat täytteen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 25 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.

Koristele saksanpähkinärouheella ja esim. persiljasilpulla.

Ainesosat

PunajuuriTäysjyvä/ruis

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioMunaton

Kategoriat

Makuja maailmaltaPizzat, voileivät, iltapalatSuolaiset piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_63E2F0E2-8E3E-4319-9A2F-A58173FBF63F_400x400.jpegmarisPorkkana-siemen-kauranäkkäri
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_B1577DCC-DE7A-493A-8B1B-18CBD9FA39F3_400x400.jpegmarisFeta-pinaatti-nyhtöpiirakka
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_D010414C-48EC-4B61-AC6A-7F0B524450FE_400x400.jpegmarisOmenadonitsit kinuskilla tai kaneli-sokerilla
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_C2D1A18B-B7FB-4B91-955C-8E27E4AEC275_400x400.jpegmarisMinit omenamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_A2071854-E345-4924-A5E5-A731FCD769FF_400x400.jpegmarisKinkku-leipäjuusto-puolukkapasteijat
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20171_image-231_400x400.jpegmarisHelppo ja mehevä omenapiirakka
2

Kommentit (2)

maris
Kinuskileipomo maris
27.10.2016 17:53

Kiitos kysymästä, Kinuskiemo. 🙂 Eivät ole paprikaa vaan porkkanaa, joka ottanut väriä punajuuresta. Jouduin ”höyläämään” porkkanat pituussuunnassa, vaikka olisin halunnut leveyssuuntaisia viipaleita. Oli vaan niin vaarallisen tuntuista touhua, että luovutin. Meinasi halloweenin kauhut muuttua turhankin konkreettiseksi, kun sormetkin oli mennä suikaleiksi. 😀

Kinuskiemo
27.10.2016 13:12

Nämä sopivat mainiosti illanistujaisten suolaiseksi tarjottavaksi tai ovat ruokaisa vaihtoehto välipalalle. Ulkonäkö on mielestäni juurikin houkutteleva, kotoinen, omin käsin leivottu. Ja kätevää, että piirakat voi ”sisustaa” omilla mielijuureksilla. Ovatko nuo punaiset väriläiskät paprikasuikaleita?

Herkutellaan suolaisella! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa