Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mariorvokki

Leipäjuusto-lakkakakku

30.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0023_600x600.jpg

Huom! Täytteen ainekset mitoitettu 20 cm:n irtopohjavuokaan! Jos haluat tehdä kakun 24 cm:n vuokaan, lisää täyteaineksia 1/3:lla.

Leipäjuustopohja:
4 l Vanhan ajan punaista luomumaitoa
10 ml juustonjuoksetetta
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa

Sekoita juoksete veteen.
Lämmitä maito kattilassa 38-42 asteiseksi.
Kaada juustonjuoksete-vesiseos maidon sekaan koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista 1-2 minuuttia. Pysäytä pyörimisliike pyörittämällä vispilää pyörimisliikettä vastaan.
Anna maidon juoksettua puoli tuntia. Maito on juoksettunut, kun se on täysin saostunutta. Saostumisen voit testata työntämällä lastan seokseen: jos lasta leikkaa seosta, se on valmista.
Leikkaa juoksettunut maitoseos veitsellä 1,5 x 1,5 cm:n kokoisiksi paloiksi. Seisota seosta 10-15 minuuttia.
Sekoita seosta varovasti kauhalla, jotta palat pilkkoutuvat pienemmiksi. Tässä vaiheessa seos näyttää tasaiselta klönttiliemeltä. 🙂
Siivilöi seosta, jotta siitä erottuu hera ja jäljelle jää kiinteähkö juustomassa. Toista siivilöintiä niin monta kertaa kuin tarpeen.
Sekoita massan joukkoon suola ja anna imeytyä hetki.
Laita massa takaisin siivilään ja anna valua 15 minuutin ajan.
Kumoa massa piirakkavuokaan (n. 24 cm) ja painele tasaiseksi.
Paista 170-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Paistamisen aikana juustosta irtoaa vielä heraa, joka kannattaa välillä kaataa pois.
Leikkaa paistetusta juustosta irtopohjavuokan pohjan kokoinen pyörylä ja aseta se vuokan pohjalle.
Ylijääneet reunapalat voi joko syödä tai säästää kakun koristelua varten. 🙂

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
0,5 dl nestettä (esim. lakoista tulevaa lientä)
100 g lakkoja
kinuskikastiketta (maun mukaan; itselläni kului n. 0,5 dl)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma.
Kiehauta neste ja sekoita siihen pehmenneet liivatelehdet.
Sekoita liivateseos tuorejuustoon sekä yhdistä seos kermavaahtoon.
Annostele juustopohjan päälle 1/3 täytevaahtoa. Painele puolet lakoista täytteeseen sekä lorauta päälle muutama ympyrä kinuskikastiketta.
Toimi samoin toisen täytekolmanneksen kanssa.
Sivele viimeinen kolmannes kakun päälle siten ettei sen päälle tule enää lakkoja eikä kastiketta.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

Kiille:
3 dl lakkahilloa
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta n. 0,5 dl hilloa kattilassa.
Sekoita pehmenneet liivatteet hillon kanssa ja lisää seos hyvin sekoittaen loppuun hilloon.
Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Koristele kakku esim. kermapursotuksin ja sokerimassakukkasin.

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_Photo-6.7.2016-15.26.10_400x400.jpgmariorvokkiNapakymppikakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_IMG_2016-05-14-150950_400x400.jpgmariorvokkiSuklaapommi
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0082_400x400.jpgmariorvokkiIsomummin kakkupohja
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0381_400x400.jpgmariorvokkiLapsuuden luottopiirakka
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0700_400x400.jpgmariorvokkiBaobab-mehujäät
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15024_DSC_0074_400x400.jpgmariorvokkiLac Rose -cocktail
4

Kommentit (4)

mariorvokki
Kinuskileipomo mariorvokki
31.5.2015 22:06

Hei, juustonjuoksetetta saa ihan tavallisista kaupoista juustohyllystä; me ostettiin omamme Prismasta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla leipäjuuston tekemistä itse!

Kiitos kivoista kommenteista! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
31.5.2015 19:38

Onpas kekseliäs ohje ja hyvännäköinen juustokakku. Minäkään en ole koskaan itse tehnyt leipäjuustoa, vaikka tunnustan sillä ajoittain herkuttelevani. Saako tuota juustonjuoksutetta ihan kaupoista? on minulle ihan uusi tuttavuus.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
31.5.2015 19:37

Onpas kekseliä ohje ja hyvännököinen juustokakku. Minäkään en ole koskaan itse tehnyt leipäjuustoa, vaikka tunnustan sillä ajoittain herkuttelevani. Saako tuota juustonjuoksutetta ihan kaupoista? on minulle ihan uusi tuttavuus.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
31.5.2015 08:07

Sinullapa vasta idea syttyi,hyvä sinä! 🙂 Hienoa että olet laittanut myös leipäjuusto ohjeen leipomoosi. Pidän itse leipäjuustosta mutten koskaan ole uskaltanut itse ryhtyä tuumasta toimeen… ehkä nyt joku kerta! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa