Kinuskileipomo MariaJ

Kategoria: Kesä,  Kesäkuun lettutempaus,  Muut suolapalat Nähty 444 kertaa
 
14.06.2017
 
1 kommentti

Tujauksella vaniljaa


Lettukestien päätähti ei ollutkaan muurinpohjaletut niin kuin ajattelin, olisi siis pitänyt näitäkin tehdä enemmän!

Wohvelitaikina n. 20 vohleville
1dl punasta maitoa
½ prk vaniljarahkaa
2dl vichyä
2 M-koon munaa
1dl vehnäjauhoa
1dl ohrajauhoa
1tl leivinjauhtetta
1tl suolaa
½rkl sokeria

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään, lisää sitten hiljakseen kaataen nesteet ettei tule paakkuja. Lisää lopuksi rikkivatkatut munat ja anna turvota ainakin 1h. Valmista sillä välin täyte.

Täyte:
1 kypsä avokado
½ punanen paprika paloiteltuna
½ punasipuli kuutioituna
½ kurkku paloiteltuna
½ prk vaniljarahkaa
½ prk kermaviili ja rahka
(halutessa 100g-200g lohta(itsekäytin lämminsavustettua))
2-5rkl parmesaania
suolaa, pippuria

Muussaa avokado ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Mausta oman maun mukaan suolalla, pippurilla ja parmesaanilla. Paista turvonnut vohvelitaikina vohveleiksi, anna jäähtyä ritilän päällä, leikkaa paloiksi ja täytä tai lusikoi täytettä vain päälle ja anna mennä ääntä kohden.